Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προτεραιότητα η διευθέτηση της χρηματοδότησης για τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης

Κορονοϊός: Προσωρινές οι επιπτώσεις του στην ανάπτυξη της ευρωζώνης σύμφωνα με τον Σεντένο

Στον κορονοϊό εστίασε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ο οποίος δήλωσε πως οι επιπτώσεις του στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη θα είναι «προσωρινές».

Ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα αυτής της επιδημίας στην οικονομία, ο Σεντένο δήλωσε κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες: «Παρακολουθούμε την κατάσταση. Περιμένουμε μια προσωρινή επίδραση».

Νέα εκδοχή για τον κορονοϊό: Πιθανώς να ξεκίνησε από ερευνητικό εργαστήριο στην Ουχάν, λένε Κινέζοι επιστήμονες

Σε ερευνητικό εργαστήριο, σε απόσταση 300 μέτρων από την ψαραγορά της Ουχάν, πιστεύουν τώρα Κινέζοι επιστήμονες πως μπορεί να πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός κορονοϊός, που έχει στοιχίσει τη ζωή πάνω από 1.700 ανθρώπων.

Δημοσίευση – βόμβα από το πανεπιστήμιο South China University of Technolog, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πεκίνο, όπως γράφει η Daily Mail, αναφέρει πως το κέντρο Wuhan Center for Disease Control (WHCDC) μπορεί να είναι εκείνο από το οποίο ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού στην επαρχία Χουμπέι.

Το κείμενο με τίτλο «Οι πιθανές ρίζες του 2019-nCoV κορονοϊού», το οποίο υπογράφουν οι φοιτητές Botao Xiao και Lei Xiao, υποστηρίζει πως το WHCDC είχε ζώα που είχαν μολυνθεί από τον ιό στα εργαστήριά του- μεταξύ αυτών και 605 νυχτερίδες. Προσθέτει πως οι νυχτερίδες, που συνδέονται με τον κορονοϊό, επιτέθηκαν μία φορά σε έναν ερευνητή και εκείνος βρέθηκε με αίμα της νυχτερίδας στο δέρμα του.

«Οι ακολουθίες του γονιδιώματος από τους ασθενείς ήταν 96%  ή 89% ίδια με τον κορονοϊό Bat CoV ZC45, που είχε αρχικά εντοπιστεί στις νυχτερίδες Rhinolophus affinis».

Στο κείμενο αναφέρεται πως ο νυχτερίδες αυτές ζουν σε απόσταση περίπου χιλίων χιλιομέτρων από την ψαραγορά της Ουχάν και πως οι πιθανότητες να πέταξαν εκεί από τις επαρχίες όπου ζουν είναι ελάχιστες.

Έτσι, οι επιστήμονες στρέφουν την προσοχή τους στις έρευνες που γίνονται στο WHCDC, που είναι σε πολύ μικρή απόσταση από την αγορά της Ουχάν.


Πηγή