Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: Στη Νάπολη άρχισαν τεστ ανίχνευσης του ιού κατ

Κορονοϊός: Στη Νάπολη άρχισαν τεστ ανίχνευσης του ιού κατ’ οίκον

Τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού κατ’ οίκον άρχισαν να κάνουν από την Κυριακή στη Νάπολη.

Η Ιταλία έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη χώρα από τον κορονοϊό και ειδικά στον βορρά και συγκεκριμένα στη Λομβαρδία η κατάσταση παραπέμπει σε… πόλεμο.

Για να μην περάσουν τα ίδια και στο νότο και συγκεκριμένα στη Νάπολη, λοιπόν, άρχισαν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού κατ’ οίκον, με πέντε τροχόσπιτα του ιταλικού συστήματος υγείας τα οποία μεταφέρουν, στις διάφορες περιοχές της πόλης, εθελοντές και γιατρούς.

Προτεραιότητα στην διενέργεια των τεστ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν οι πολίτες που έχουν εκδηλώσει «ύποπτα συμπτώματα» αλλά και εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα και πρέπει να εξακριβωθεί αν έχουν θεραπευθεί. Υποβάλλονται σε δυο τεστ, το ένα εικοσιτέσσερις ώρες μετά το άλλο.

Τα τεστ πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ, σε συνεργασία με τους οικογενειακούς γιατρούς της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου. Είναι οι γιατροί οι οποίοι λαμβάνουν τις κλήσεις των πολιτών που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα τα οποία ενδέχεται να είναι χαρακτηριστικά της ασθένειας.

«Πρόκειται για πόλεμο και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να τον κερδίσουμε. Δεν πρέπει να παραλείψουμε καμία χρήσιμη προσπάθεια», τονίζουν οι Ναπολιτάνοι γιατροί.


Πηγή