Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: 107 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα – Διπλάσιες οι περιπτώσεις ασθενών που αποθεραπεύτηκαν

Κορονοϊός: 107 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα – Διπλάσιες οι περιπτώσεις ασθενών που αποθεραπεύτηκαν

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν σχεδόν διπλάσιες περιπτώσεις ασθενών που αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία απ’ ό,τι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η πτωτική τάση της εξάπλωσης γεννά ελπίδες πως η επιδημία έχει μπει σε φάση επιβράδυνσης στη χώρα της Ασίας που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά μετά την Κίνα.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) επιβεβαίωσαν 107 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο, από 110 μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον 8.086. Στον αντίποδα, 204 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί και νοσηλεύονταν σε απομόνωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά και η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύτηκαν ξεπερνά αυτόν των ανθρώπων που μολύνθηκαν από την 20ή Ιανουαρίου, όταν καταγραφόταν το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2.

Από τα 107 νέα κρούσματα, τα 62 εντοπίστηκαν στην Ντέγκου, τη νοτιοανατολική πόλη που αποτελεί την έδρα μιας χριστιανικής αίρεσης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης της επιδημίας. 13 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ως το βράδυ της Παρασκευής, οι ασθενείς που υπέκυψαν είχαν φθάσει τους 72.


Πηγή