Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: 35χρονη Καναδή έχει συμπτώματα του ιού εδώ και 9 μήνες

Κορονοϊός: 35χρονη Καναδή έχει συμπτώματα του ιού εδώ και 9 μήνες

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 35χρονης Καναδής, η οποία νόσησε από Covid-19 τον περασμένο Μάρτιο αλλά τα συμπτώματά της διαρκούν μέχρι σήμερα – σχεδόν εννέα μήνες μετά την πρώτη τους εκδήλωση.

«Φοβήθηκα ότι τα συμπτώματα θα γίνουν μόνιμα», όπως υποστηρίζει ενώ αφηγείται την εφιαλτική εμπειρία της στο δίκτυο «CBC», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η 35χρονη Άσλει Αντόνιο, δικηγόρος από το Έντμοντον του Καναδά, αρρώστησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο.

Αρχικά πίστευε ότι είχε γρίπη στομάχου με συμπτώματα που διαρκούν περίπου μια εβδομάδα. Τελικά όμως είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Τα συμπτώματα επέστρεψαν εβδομάδες αργότερα με έντονο πόνο σε όλο το σώμα και γρήγορους καρδιακούς παλμούς.

Αναγκάστηκε τελικά να πάρει από τη δουλειά της αναρρωτική άδεια διάρκειας πέντε μηνών – συνολικά έχει ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο τέσσερις φορές από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Η Αντόνιο δηλώνει ότι εξακολουθεί να έχει οδυνηρά συμπτώματα της νόσου Covid-19, όπως απίστευτους πονοκεφάλους, πνευμονική συμφόρηση, εξανθήματα, χρόνιο πρήξιμο στις αρθρώσεις της.

«Κάποιες μέρες νιώθω καλά, άλλες υπάρχουν άλλες που ξυπνάω και δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να κινηθώ», λέει η Αντόνιο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «CBC».

«Ήμουν εξαιρετικά υγιής. Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα», προσθέτει. Αν και είναι αθλητικό άτομο, τώρα κάνει αγώνα για να ανέβει τις σκάλες χωρίς να αισθάνεται εξάντληση.

«Τα ΜΜΕ και η ιατρική κοινότητα φαίνεται να δίνουν την εντύπωση ότι είτε αναρρώνεις εντός 10 ημερών και στη συνέχεια η ζωή σου είναι και πάλι φυσιολογική ή πεθαίνεις», επισημαίνει η 35χρονη Καναδή.

Νόμιζε πως είχε προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα

Η Αντόνιο αρρώστησε για πρώτη φορά στα τέλη Μαρτίου και σκέφτηκε ότι είχε προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, τα συμπτώματά της υποχώρησαν, αλλά αυτό ήταν μόνο το πρώτο κύμα της αρρώστιας, όπως φάνηκε μετά.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ένιωσε πάλι άρρωστη και άρχισε να υποφέρει από πόνους σε όλο της το σώμα. Είχε επίσης προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωσή της – σε κάποιο σημείο δεν μπόρεσε να θυμηθεί το όνομά της.

Έξι εβδομάδες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, πήγε στα επείγοντα του κοντινού της νοσοκομείου πιστεύοντας ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Δεν μπορούσα να νιώσω το μισό του προσώπου μου και ολόκληρη την αριστερή πλευρά του σώματός μου για περίπου μισή ώρα», είπε, προσθέτοντας ότι είχε μέχρι και παραισθήσεις.

«Την προηγούμενη νύχτα, έβλεπα πράγματα τη νύχτα και μιλούσα με ανθρώπους που αργότερα ανακάλυψα ότι δεν ήταν εκεί». Τα συμπτώματα της Αντόνιο διαρκούν ήδη για 257 ημέρες μετά τη μόλυνσή της από τη νόσο Covid-19. Οι γιατροί γνωρίζουν ότι ορισμένα άτομα που νοσούν ήπια από την ασθένεια, μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα διαρκείας τα οποία όμως ακόμη δεν έχουν μελετήσει σε βάθος.


Πηγή