Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: 67 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Diamond Princess

Κορονοϊός: 67 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Diamond Princess

Ακόμα 67 άνθρωποι από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κορονoϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Κατσουνόμπου Κάτο.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες από το Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα και που έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τον επαναπατρισμό των Αμερικανών του Diamond Princess

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει την κατεπείγουσα απομάκρυνση και τον επαναπατρισμό ορισμένων Αμερικανών πολιτών και μελών των οικογενειών τους που επιβαίνουν στο Diamond Princess.

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα στα νερά της Ιαπωνίας και έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας, λίγο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ θα προσφερθούν σε περίπου 380 ανθρώπους θέσεις στις πτήσεις για τον επαναπατρισμό Αμερικανών από την Ιαπωνία, ανέφερε η Τζέρναλ.

Οι άνθρωποι που θα επαναπατριστούν αναμένεται να φθάσουν στις ΗΠΑ αύριο Κυριακή, διευκρίνισε η εφημερίδα επικαλούμενη τον Χένρι Γουόκ, διευθυντή του τμήματος που αρμόδιο για την προετοιμασία των υγειονομικών αρχών και τις νεοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC).

Δεν ήταν διαθέσιμοι εκπρόσωποι των CDC, του υπουργείου Εξωτερικών ούτε του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας για να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Το Diamond Princess, κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Carnival Corp, βρίσκεται σε καραντίνα από την 3η Φεβρουαρίου, όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με 3.700 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Οι 218 εξ αυτών έχει εξακριβωθεί πως μολύνθηκαν από τον COVID-19.

Το πλοίο αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα διότι επιβάτης που κατέβηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος χαράξει πορεία για την Ιαπωνία διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις πως μολύνθηκαν αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο και διακομίζονται σε νοσοκομεία.


Πηγή