Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: 865 κρούσματα σήμερα 21/10 - Έξι νέοι θάνατοι

Κορονοϊός: 865 κρούσματα σήμερα 21/10 – Έξι νέοι θάνατοι

Νέο σοκ από τα κρούσματα σήμερα 21/10 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 865 νέες μολύνσεις και έξι θάνατοι.

Από αυτά τα 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 534 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Κρούσμα κορονοϊού ανιχνεύθηκε χθες βράδυ στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, ενώ ακόμη έξι κρούσματα εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν πως πρόκειται για μία γιατρό αιματολόγο της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη γιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής -όλοι ασυμπτωματικοί- τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα και λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι γιατροί, ένας νοσηλευτής) με τα αποτελέσματα να εκκρεμούν.

Παράλληλα διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής, ενώ συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα για το Τμήμα Γ1 του νοσοκομείου, σημειώνουν ότι την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και Κλινική COVID «Αγ. Σάββα». Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι γιατροί.

Πέθανε από κορονοϊό ο βιολιστής Ζήσης Κασιάρας – Ήταν συνεργάτης διάσημων τραγουδιστών

Έφυγε από τη ζωή και σε ηλικία μόλις 53 ετών, ο Ζήσης Κασιάρας. Ο βιρτουόζος του βιολιού είχε βρεθεί θετικός με κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Όμως, τελικά δεν τα κατάφερε με τον θάνατό του να σκορπίζει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Ζήσης Κασιάρας είχε καταγωγή από τα Γρεβενά και ήταν συνεργάτης πολλών μεγάλων ονομάτων της πίστας. Ανάμεσά τους, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Βασίλης Καρράς, η Πάολα και ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Σε συναγερμό λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκεται η χώρα μας. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα μέτρα που στόχο έχουν τη μείωση της διασποράς της φονικής πανδημίας. Στο τραπέζι φέρεται να βρίσκεται και το ενδεχόμενο λήψεις νέων περιορισμών όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Για το «κόκκινο καμπανάκι» που όπως είπε χτυπά ηχηρά σε αρκετές γεωγραφικές περιοχές της χώρας μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (21/10) ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

«Συμβουλεύουμε τον πληθυσμό να διασκεδάζει με ασφάλεια για να διατηρήσουμε το επίπεδο της ελευθερίας που έχουμε αυτή την περίοδο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα βοηθήσουμε ως μέτρο η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα δήλωσε «το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα τις εστίες διασποράς».

«Κάθε πληθυσμός και κάθε περιοχή ή κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ακόμη και στη δική μας χώρα άλλα χαρακτηριστικά έχει ο πληθυσμός στην περιφέρεια ή στην Αττική. Θα πρέπει κάθε φορά να δούμε ποιες είναι οι εστίες διασποράς ώστε να στοχεύσουμε τα μέτρα και τις παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται» ανέφερε.

Και εξήγησε: «Περισσότερο για τα μέτρα έχουν πειστεί τα άτομα μεγάλης ηλικίας, οι νέοι χωρίς να τους κατηγορούμε, συμπεριφέρονται διαφορετικά. Πρέπει να τους πείσουμε αλλά και να τους δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις. Η διασκέδαση με ασφάλεια θα βοηθήσει».

Εστιάζοντας στο πείραμα που γίνεται στο Λονδίνο και αφορά την εθελούσια μόλυνση από κορονοϊό ομάδας εθελοντών με στόχο να βρεθεί γρηγορότερα το εμβόλιο για τον ιό ο Δημήτρης Παρασκευής σημείωσε: «Πρόκειται για μία μελέτη προληπτικής παρέμβασης η οποία ακολουθεί όλους τους κώδικες βιοηθικής όπως κάθε μελέτη.

Ο λόγος που έχουν επιλεχθεί 90 άτομα νεαρής ηλικίας και υγιή είναι ο κίνδυνος να είναι εξαιρετικά χαμηλός. Προηγούμενος τα συγκεκριμένα άτομα θα εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο το οποίο γνωρίζουμε πως έχει συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα.

Το πλεονέκτημα είναι πως θα έχουμε αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και πως ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Aυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο που είχαν εντοπιστεί κρούσματα

Μητσοτάκης: Η Τουρκία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές

Χρυσή Αυγή: Η δίκη διεκόπη για αύριο στις 11 το πρωί – Προκλητική δήλωση από τον συνήγορο του Μιχαλολιάκου

Ολυμπιακός: Θετικός στον κορονοϊό ο Καμαρά, δεν παίζει με Μαρσέιγ

Φάντασμα της Λουλούδας: Εικόνες από το σπάνιο φαινόμενο στη Σάμο που καθηλώνει

Ρωσικό μήνυμα στην Τουρκία: Η ανάρτηση για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και την καταστροφή του Οθωμανικού Στόλου

Ο ΟΑΕΔ ετοιμάζεται να χαρίσει χιλιάδες σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα

Στο νοσοκομείο ο Αχιλλέας Μπέος

Εντυπωσιακές εικόνες από υδροστρόβιλο στη Νάξο

Το άγνωστο χωριό της Κρήτης που θυμίζει κάτι από… Βενετία


Πηγή