Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κοσμητικός ή αισθητικός βελονισμός, νέο λίφτινγκ ή εναλλακτικό botox;

Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές ή συμπληρωματικές θεραπείες, αναζητώντας περισσότερο φυσικούς τρόπους για να λύσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Ο βελονισμός είναι μία από τις μεθόδους αυτές.

Χρησιμοποιούνται πολύ μικρές βελόνες από ανοξείδωτο ατσάλι, μιας χρήσεως, δεν περιέχουν καμία φαρμακευτική ή οποιαδήποτε άλλη ουσία και τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα αλλά και σε σημεία με ιδιαίτερη παθολογία.

Προκαλούν τοπική βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας, χαλάρωση μυών και περιτονιών, διέγερση παραγωγής κολλαγόνου, απελευθέρωση ενδογενών οπιοειδών (ενδορφίνες, εγκεφαλίνες, δυνορφίνη) με αποτέλεσμα την γενική βελτίωση της υγείας του ατόμου.

Οι Κινέζοι μιλούν για βελτίωση στην ροή ενέργειας Τσι-Qi, η οποία κυκλοφορεί συνέχεια μέσα σε σωματικά κανάλια, τους μεσημβρινούς.

Τι γίνεται στον αισθητικό βελονισμό

Τοποθετούμε πολύ μικρές βελόνες στο πρόσωπο έτσι ώστε να διεγείρουμε τόσο την καλή τοπική αιματική κυκλοφορία όσο και τον μυϊκό τόνο και την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Έχει διαπιστωθεί ότι συγκεκριμένοι χειρισμοί στις βελόνες του προσώπου προκαλούν στροφή των ινών κολλαγόνου και «τέντωμα» αυτών δίνοντας ένα αποτέλεσμα που από κάποιους χαρακτηρίζεται ως ένα είδος φυσικού λίφτινγκ.

Πρόκειται τελικά για λίφτινγκ;

velones2

Η απάντηση είναι όχι γιατί το γνωστό μας λίφτινγκ είναι μία χειρουργική μέθοδος, αιματηρή, κόβονται και ράβονται ιστοί όπως το δέρμα, γίνεται άμεσα χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή μετάβαση προς την διαδικασία αυτή και δεν επηρεάζει κάποια άλλη συνυπάρχουσα πάθηση όπως διαταραχές του ύπνου, άγχος, κεφαλαλγίες- ημικρανίες, ευερέθιστο έντερο, πόνοι περιόδου κ.ά.

Είναι botox;

velones4

Η απάντηση κι εδώ είναι όχι γιατί το botox δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum, η οποία εγχέεται τοπικά σε μυς με σκοπό να προκαλέσει την παροδική παράλυση αυτών, μιλάμε δηλαδή για μία πλήρως φαρμακολογική-χημική παρέμβαση.

Ο αισθητικός ή κοσμητικός βελονισμός είναι βελονισμός ο οποίος εκτός από τα σημεία του προσώπου, χρησιμοποιεί και πολλά γενικά σημεία στο σώμα (χέρια, πόδια, κορμός) έτσι ώστε να προκαλέσει μία γενική βελτίωση όλων των συστημάτων του οργανισμού, όχι απότομα αλλά σταδιακά.

Σε βάθος χρόνου, ας μην ξεχνάμε, έγιναν και όλες οι αλλαγές από τις οποίες θέλουμε να απαλλαγούμε. Το πέρασμα των χρόνων, η βαρύτητα, οι κακές στάσεις, οι τοξίνες από τις τροφές, το περιβάλλον, το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία, το άγχος και πολλοί άλλοι παράγοντες μας επιβαρύνουν για πολλά χρόνια.

Γίνεται κατανοητό ότι οι «μαγικοί» τρόποι θεραπειών δεν είναι πιθανά και οι καλύτεροι. Οι φυσικές θεραπείες όπως ο βελονισμός μας αλλάζουν σταδιακά, ομαλά, εκ των έσω, δίνοντας χρόνο να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, όπως πρέπει, και όχι όπως μας επιβάλλουν οι γρήγοροι σύγχρονοι και εξουθενωτικοί ρυθμοί ζωής μας.

dochealth

Νάβαλης Κωνσταντίνος, Φυσίατρος – Βελονιστής. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα navalis.gr ή καλέστε στο 210-6142535 , 697 766 8148


Πηγή