Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Κυριακίδου -ΕΕ: Σημαντική η γνωμοδότηση του ΕΜΑ για προσαρμοσμένο εμβόλιο στην Omicron XBB.1.5 του κορωνοϊού

Σημαντική για την προστασία των ευάλωτων χαρακτήρισε η Στέλλα Κυριακίδου τη θετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ για προσαρμοσμένο εμβόλιο κατά της υποπαραλλαγής Omicron XBB.1.5 του κορωνοϊού.

Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε: «Θετική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για προσαρμοσμένο εμβόλιο για νέα παραλλαγή της Covid-19. Αυτό είναι σημαντικό ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα για να διασφαλιστούν ισχυρά επίπεδα προστασίας για όσους έχουν ανάγκη, ειδικά για τους πιο ευάλωτους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΕΜΑ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) συνέστησε την έγκριση ενός προσαρμοσμένου εμβολίου Comirnaty που στοχεύει την υποπαραλλαγή Omicron XBB.1.5.

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο Omicron XBB.1.5 θα χρησιμοποιηθεί για πρόληψη σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών

Το εμβόλιο -γνωστό ως Comirnaty Omicron XBB.1.5- πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη κατά του κορωνοίού σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών.

Σύμφωνα με προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), οι ενήλικες και τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να κάνουν μία δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για τον κορωνοϊό.

Τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών μπορεί να λάβουν μία ή τρεις δόσεις ανάλογα με το αν έχουν ολοκληρώσει τον αρχικό εμβολιασμό ή έχουν περάσει Covid-19.


Πηγή