Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Λαμπερή επιδερμίδα, έτοιμη για τις γιορτές

Ο Δεκέμβρης είναι σχεδόν εδώ, μαζί και η διάθεσή μας να αποκτήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, δέρμα ανάλαφρο, υγιές και ξεκούραστο.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς ο δερματολόγος μας μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη εμφάνιση του δέρματός μας και κατά συνέπεια στη βελτίωση της αυτοπεποίθησής μας, λίγο πριν τις γιορτές;

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094592273-0’); });

Η Δερματολόγος – Αφροδισιόλογος, Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη μάς ενημερώνει σχετικά.

«Το καθαρό και υγιές δέρμα προϋποθέτει μακροχρόνια περιποίηση τόσο στο σπίτι, όσο κυρίως στο χώρο του ιατρείου, καθώς ο δερματολόγος θα διαγνώσει τα τυχόν προβλήματα του δέρματός μας και θα συστήσει την κατάλληλη αγωγή, θεραπεία και φροντίδα. Πολλές φορές ο δερματολόγος, καλείται να δώσει συμβουλές για τη χρησιμοποίηση καλλυντικών προϊόντων, καθώς και για θεραπείες που θα βελτιώσουν άμεσα την ποιότητα και την εμφάνιση του δέρματος.

Η χρονική περίοδος, που συνήθως όλοι απευθύνονται στον επιστήμονα ειδικό, είναι αυτή που διανύουμε τώρα: λίγο πριν τις γιορτές και το νέο έτος – όλοι έχουν την ανάγκη μιας μεγαλύτερης λάμψης του δέρματός τους.

Νομίζω ότι όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να τους κάνουμε αφενός να αισθανθούν καλύτερα με συγκεκριμένες θεραπείες, που θα εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά κυρίως να τους μάθουμε να αναζητάνε την έγκυρη και σοβαρή λύση καθ’ όλη τη διάρκεια του  έτους».

Η Δερματολόγος Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη συστήνει επίσης δύο οικονομικά προσιτές θεραπείες, που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει στο ιατρείο της.

Christmas’s Skin Boost

Πρόκειται για μια θεραπεία με μικρό-κρυστάλλους διαμαντιού για αρχικό καθαρισμό της επιδερμίδας.

Ουσιαστικά, οι μικρό-κρύσταλλοι διαμαντιού καταφέρνουν να απομακρύνουν με τη μέθοδο της δερμοαπόξεσης, τα ήδη γερασμένα κερατινοκύτταρα, που είναι υπεύθυνα για την όψη θαμπάδας και κουρασμένης επιδερμίδας, φέρνοντας στην επιφάνεια, κατώτερα υγιή στρώματα της επιδερμίδας, που χαρίζουν φωτεινότητα και όψη υγείας στο δέρμα.

Η θεραπεία συμπληρώνεται με peeling ανάλογα με την προσωπική ανάγκη της ασθενούς (χρησιμοποιούνται πάντα εγκεκριμένα peelings). Με τα peelings επιτυγχάνουμε να διεισδύσουμε στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας, «εξαναγκάζοντάς» τα να έρθουν στην επιφάνεια για πλήρη ανανέωση.

Για την ολοκλήρωση της θεραπείας, προσφέρεται  η ledmask (φωτοανάπλαση) με  πλήρως αντιοξειδωτική δράση και μάσκα με μικρό ίνες για βαθιά ενυδάτωση και αντιγήρανση. Στο τέλος της θεραπείας, η ασθενής αισθάνεται ανανεωμένη και όμορφη, έτοιμη να εντυπωσιάσει στις γιορτές.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική (χωρίς νυστέρι) – PLEXR

Πρόκειται για μια ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική αντιγήρανσης, το PLEXR.

Η μέθοδος βασίζεται στην 4η κατάσταση της ύλης, το Plasma, που χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τόξο, αυξάνει επιλεκτικά τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζει τους δερματικούς ιστούς χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες, και έτσι με τη διαδικασία της εξάχνωσης, μετατρέπει την περίσσεια επιδερμίδας σε ατμό.

Το αποτέλεσμα ορατό και υπέροχο: νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα χωρίς χαλάρωση και σακούλες γύρω από τα μάτια, αφαίρεση ρυτίδων προσώπου (μεσόφρυο, πόδι της χήνας), εξάλειψη ξανθελασμάτων. Χωρίς ράμματα, χωρίς ουλές, χωρίς τομές, με ένα νεανικό δέρμα λίγο πριν την αλλαγή του έτους.

Η Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη είναι Διδάκτωρ Μsc, Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τ. Επιστημονικός Συνεργάτης «Νοσ. Α. Συγγρός», Μέλος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολόγων -Αφροδισιολόγων και Μέλος CAMIG.

Πληροφορίες

Ιατρείο: Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811

dermatologos-glyfada.gr

 EiriniLagogianni

 

 eirini_lagogianni

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή