Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αυστρία: Έλαβε τις πρώτες 7.200 δόσεις του εμβολίου της Moderna - Αναμένονται συνολικά 200.000

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 600.000 άνθρωποι στην Αυστρία

Τον εμβολιασμό 600.000 ανθρώπων στην Αυστρία -σε μια χώρα με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους- μέχρι τα τέλη Μαρτίου, την ήδη μέχρι στιγμής παράδοση 180.000 δόσεων του εμβολίου των Biontech / Pfizer και 10.000 από τη Moderna, καθώς και την παράδοση συνολικά 1,2 εκατ. δόσεων από τους δύο κατασκευαστές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν γίνει επίσης μεγάλες παραγγελίες από το ακόμη μη εγκεκριμένο εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και πως από το δεύτερο τρίμηνο θα υπάρξουν «μαζικές αυξήσεις στην παράδοση», επειδή η Αυστρία έχει ζητήσει 3,8 εκατομμύρια δόσεις από την Biontech / Pfizer στο πλαίσιο της πρόσθετης παραγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ρυθμός των εμβολιασμών εναντίον του κορονοϊού θα εξαρτηθεί από τις παραδόσεις των εμβολίων.

«Ο εμβολιασμός είναι το πραγματικό κλειδί για την αναστροφή της κρίσης, το είχαμε ονειρευτεί την άνοιξη», σημείωσε ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι τώρα πρέπει όλοι να κάνουν χρήση αυτής της ευκαιρίας. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχαν εμβολιαστεί 74.000 άνθρωποι στην Αυστρία, τα αιτήματα για εμβολιασμό αυξάνονται από ώρα σε ώρα, ανέφερε.

Για τον Άνσομπερ, το αν το τρίτο lockdown θα μπορεί να αρθεί από τις 25 Ιανουαρίου εξαρτάται από την εξέλιξη της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, η οποία είναι «50% πιο μεταδοτική» και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί επίσης ενάντια και σε αυτή την παράλλαξη του στελέχους του ιού, αποτελεί, κατά την άποψή του «μία επιπλέον πρόσκληση για γρήγορο εμβολιασμό».


Πηγή