Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μειώθηκαν οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ - 382 το τελευταίο 24ωρο

Μειώθηκαν οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ – 382 το τελευταίο 24ωρο

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν άλλους 382 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό εδώ και πολλές εβδομάδες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Από τα τέλη του Μαΐου ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων σπανίως πλέον υπερβαίνει τους 1.000 στη χώρα, η οποία υφίσταται σε απόλυτα μεγέθη μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 115.729 ανθρώπους. Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου καταγράφει επίσης τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (2.093.335 ως τις 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας).

Στις ΗΠΑ, όπου κατέγραψαν 734 νεκρούς το Σάββατο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει πάντα γύρω στα 20.000 κατά μέσον όρο καθημερινά, με τη χώρα να δυσκολεύεται να κατέβει από αυτό το επίπεδο, καθώς η μια πλευρά της χώρας παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το πρώτο κύμα δεν έχει ακόμη κοπάσει τελείως, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε μια φαρδιά ζώνη από τον νότο ως τη δύση, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στα νοσοκομεία πολιτειών όπως είναι η Αριζόνα, το Τέξας ή η Φλόριντα.

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές πως αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στο κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας ξανά, σε περίπτωση δεύτερου κύματος.

Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 17.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 269 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.147 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 17.141 νεκρούς επί συνόλου 146.837 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει επισημάνει ότι ο τελευταίος αριθμός στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από τον επίσημα επιβεβαιωμένο.

Γαλλία: Λιγότεροι από 10 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες (υπουργείο Υγείας)

Η Γαλλία κατέγραψε λιγότερους από δέκα νέους θανάτους σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας, μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε ικανοποίηση για μια «πρώτη νίκη εναντίον του ιού».

Εννέα θάνατοι διαπιστώθηκαν σε νοσοκομεία τις προηγούμενες 24 ώρες, δηλαδή ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου άρχισαν να ανακοινώνονται καθημερινά δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης, στα μέσα Μαρτίου, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 29.407 νεκρούς — πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους στον κόσμο — σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση, που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), συνέχισε εξάλλου να μειώνεται και ανέρχεται σε 869, μειωμένος κατά δύο από την προηγουμένη.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η καμπύλη που αφορά τις πιο σοβαρές περιπτώσεις παραμένει σε πτώση αφότου είχε σημειωθεί η κορύφωσή της, στις αρχές του Απριλίου (όταν πάνω από 7.000 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ).

Συνολικά, 10.881 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γαλλίας εξαιτίας της μόλυνσής τους από τον SARS-CoV-2, 28 λιγότεροι από ό,τι την προηγουμένη.

Νεότερα δεδομένα για τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας και γηροκομεία (10.384 ως εδώ) θα δημοσιοποιηθούν αύριο Τρίτη, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία του το βράδυ χθες Κυριακή ο Μακρόν έκανε λόγο περί επανόδου της Γαλλίας σχεδόν στην ομαλότητα, έπειτα από τρεις μήνες που την καθημερινότητα όριζε η πανδημία του κορονοϊού.


Πηγή