Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Μπιλ Γκέιτς για εμβόλια κορονοϊού: Μέσα στο 2021 θα έχουμε έξι, τα μισά θα «δουλέψουν»

Μπιλ Γκέιτς για εμβόλια κορονοϊού: Μέσα στο 2021 θα έχουμε έξι, τα μισά θα «δουλέψουν»

Μπορεί να τον κατηγορούν οι συνομωσιολόγοι ότι αυτός κρύβεται πίσω από την πανδημία του κορονοϊού, ο Μπιλ Γκέιτς δεν σταματά ωστόσο να μιλά για τη θεραπεία που οι περισσότεροι αποζητούν.

Και την ώρα που η μάχη μαίνεται για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον ιό, ώστε να επιστρέψουν οι ζωές μας στην κανονικότητα, ο συνιδρυτής της Microsoft πιστεύει πως μέσα στο 2021 θα έχουμε έτοιμα έξι εμβόλια για τον κορονοϊό, μόνο τα τρία όμως θα είναι αποδοτικά.

Αυτό είπε μιλώντας στους «Times of India»: «Περιμένω κάποια από αυτά να δουλέψουν πολύ καλά. Πιστεύω πως ο περισσότερος κόσμος θέλει ένα εμβόλιο που να έχει πάρει έγκριση από μια ανώτερη ρυθμιστική αρχή, η οποία συνήθως είναι ο οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ ή της Ευρώπης ή της Αγγλίας, οπότε ιδανικά από κει θα έρθει η έγκριση».

Και μίλησε και για τη σχέση που πιστεύει πως θα έχει η Ινδία σε όλο αυτό: «Αν μπορέσουμε να βάλουμε αυτά τα δυτικά εμβόλια σε συνεργασίες, ειδικά με την Ινδία, ώστε να τα έχουμε σε μεγάλες ποσότητες, αν μπορέσουμε να βρούμε τα λεφτά για να τα χορηγήσουμε ακόμα και στις φτωχότερες χώρες, τότε πιστεύω πως τα δυτικά εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν παντού».

Υπέδειξε ωστόσο πως θα ήταν καλύτερο να δουλέψουμε ως ανθρωπότητα για ένα «παγκόσμιο εμβόλιο», αντί να προσπαθεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του. Μία εταιρία να το αναπτύξει δηλαδή, αλλά να μπορεί να παραχθεί από όλους παντού στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, προειδοποιεί και για τους κινδύνους που εγκυμονούν χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα να αναπτύξουν τα δικά τους σκευάσματα για την Covid-19 και να τα χορηγήσουν μαζικά. Κι αυτό γιατί θεωρεί πως αυτά τα εμβόλια δεν θα υποβληθούν για έγκριση σε διεθνείς ή δυτικούς φορείς.

«Αν κάνουμε πολύ καλή δουλειά, θα τελειώσουμε με την πανδημία το 2022».


Πηγή