Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μπουρλά: Το φάρμακο της Pfizer μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους -20 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ μέχρι τον Σεπτέμβριο | ΥΓΕΙΑ

Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της πανδημίας έρχονται από το «στρατόπεδο» της Pfizer, με τον Αλμπερτ Μπουρλά να ανακοινώνει συμφωνία με τις ΗΠΑ για επιπλέον φάρμακα PAXLOVID κατά του κορωνοϊού.

Τις ημέρες που ο πλανήτης έχει παραδοθεί στη μετάλλαξη Όμικρον, με τη μία χώρα μετά την άλλη να σημειώνει ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, η δήλωση του Αλμπερτ Μπουρλά έρχεται ως «αχτίδα φωτός».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο CEΟ της εταιρείας, η Pfizer θα παραγάγει 10.000.000 επιπλέον θεραπευτικά σκευάσματα για τις ΗΠΑ. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα, με περίπου 10 εκατ. να έχουν δοθεί ως το τέλος Ιουνίου».

Σε μήνυμά του σε κείμενο σχετικά με το φάρμακο PAXLOVID, στην ιστοσελίδα της Pfizer, o Αλμπερτ Μπουρλά αναφέρει ότι «με τη μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση στη θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορωνοϊό», και προσθέτει:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο PAXLOVID μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστεύοντας από την Omicron, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου.

Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με πολλές χώρες και έχει προσεγγίσει ακόμα 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η Pfizer έχει υπογράψει μια εθελοντική συμφωνία άδειας χρήσης με το Medicines Patent Pool (MPP) για να βοηθήσει στην επέκταση της πρόσβασης, καθώς εκκρεμεί η έγκριση σε 95 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 53% των πληθυσμού του κόσμου.

Η συμφωνία ΗΠΑ-Pfizer για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διπλασιάσει, σε 20 εκατομμύρια από 10 εκατομμύρια προηγουμένως, την παραγγελία της για το φάρμακο κατά της Covid της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Είναι μια σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θεραπειών στο φαρμακείο μας», δήλωσε με ικανοποίηση ο Κέβιν Μούνιοζ μέσω Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εκταμιεύσει 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια για την αρχική της παραγγελία των 10 εκατομμυρίων θεραπευτικών σχημάτων. Το αντιιικό φάρμακο μπορεί να ληφθεί στο σπίτι όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεδριάζει απόψε με την ομάδα του που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι ΗΠΑ πλήττονται τώρα από ένα νέο κύμα.

Το χάπι κατά της Covid-19 του αμερικανικού κολοσσού εγκρίθηκε εκτάκτως στις 22 Δεκεμβρίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το αντιιικό φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται στους ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το φάρμακο της Pfizer, που διατίθεται με την εμπορική ονομασία Paxlovid, είναι ένας συνδυασμός δυο χαπιών που λαμβάνεται δυο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες, μόλις γίνει η διάγνωση και εντός πέντε ημερών μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει η FDA.

Το χάπι της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας επιτρέπει τη μείωση κατά 88% των νοσηλειών και των θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου όταν λαμβάνεται τις πέντε πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές. Οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν εκτάκτως επίσης φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck για τους ενήλικες υψηλού κινδύνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή