Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μυστικά για να ξεφουσκώσετε στην κοιλιά λίγο πριν την παραλία

Μυστικά για να ξεφουσκώσετε στην κοιλιά λίγο πριν την παραλία

Το αδυνάτισμα είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαδικασίας που απαιτεί σωστές διατροφικές συνήθειες και άσκηση. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια μυστικά για τους λίγο πιο τεμπέληδες που θέλουν να δείχνουν πιο λεπτοί στην παραλία έστω και αν το σκέφτηκαν τελευταία στιγμή. Ας δούμε τι προτείνουν οι διατροφολόγοι.

Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κενώσεις ενώ βοηθούν και στη διούρηση. Ειδικά όταν πίνουμε και αρκετό νερό μαζί με αυτά, η αποτοξίνωση και το ξεφούσκωμα της κοιλιάς γίνονται πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα όσπρια που πολλές φορές ενοχοποιούνται ότι μας φουσκώνουν παροδικά. Ισχύει, αλλά η κατανάλωσή τους μπορεί σταδιακά να μειώσει το βάρος.

Είναι καλό να προτιμούμε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο όπως  καρπούζι, πεπόνι, μπανάνα, κεράσια, μούσμουλα, ροδάκινα, βερίκοκα. Επιλέγοντας να τρώμε γεύματα με λιγότερο αλάτι, μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα μιας και επιτυγχάνουμε λιγότερη κατακράτηση υγρών. Αποφεύγουμε τις κονσέρβες, τα έτοιμα  φαγητά και τα αρτοποιήματα

Η πρωτεΐνη χωρίς λίπος είναι μια καλή λύση μιας και μας χορταίνει αρκετά χωρίς να παχαίνει.

Καλό είναι τα αποφεύγουμε τα αναψυκτικά που περιέχουν πολλή ζάχαρη και φουσκώνουν όπως επίσης και τη σόδα. Η μπύρα είναι ένα από τα ποτά που όπως γνωρίζουμε φουσκώνει την κοιλιά. Αν θέλουμε αλκοόλ καλό είναι να προτιμήσουμε ένα ποτήρι κρασί.

Είναι σημαντικό πάντως να γνωρίζουμε ότι ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες και οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρούμε στη διατροφή μας δε θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ιατρού ο οποίος μπορεί να μας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή