Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νέα έρευνα: Οι ανεμβολίαστες έγκυες που νοσούν με Covid-19 έχουν αυξημένες πιθανότητες προβληματικής εγκυμοσύνης | ΥΓΕΙΑ

Οι γυναίκες που κόλλησαν Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν αυξημένη πιθανότητα να γεννήσουν είτε πρόωρα, είτε έμβρυα με πολύ χαμηλό βάρος, ή ακόμα και να χάσουν το μωρό τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Βιολογίας του Σιάτλ των ΗΠΑ, που εξέτασε τα στοιχεία από 18.000 εγκύους στις ΗΠΑ μεταξύ του Μαρτίου του 2020 και του Ιουλίου του 2021, οπότε και οι εμβολισμοί ήταν μηδενικοί ή ελάχιστοι, ο Covid-19 μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά την εγκυμοσύνη, ειδικά όταν η γυναίκα κολλήσει το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα της γέννας μπορεί να επέλθουν, ακόμα κι αν η μητέρα που κόλλησε Covid-19 δεν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη νόσηση.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα των 880 εγκύων που κόλλησαν κορωνοϊό και τα συνέκριναν με τις υπόλοιπες που δεν κόλλησαν. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Lancet Digital Health journal.

Οι ερευνητές, τέλος, συνιστούν στις εγκύους που κολλάνε κορωνοϊό, να παρακολουθούν επισταμένως την υγεία τους και την εξέλιξη του τοκετού, έπειτα από το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της μόλυνσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έρευνα επισημαίνεται, ότι τα δεδομένα αντλήθηκαν όταν τα εμβόλια δεν ήταν διαδεδομένα κι ότι πλέον, απαιτούνται νέες αντίστοιχες έρευνες, που θα περιλαμβάνουν και αυτόν τον παράγοντα.


Πηγή