Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Νέα Ζηλανδία: Παρατείνεται για 12 ημέρες ο περιορισμός στο Όκλαντ

Νέα Ζηλανδία: Παρατείνεται για 12 ημέρες ο περιορισμός στο Όκλαντ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, η Τζασίντα Αρντέρν, ανακοίνωσε σήμερα την παράταση για τουλάχιστον 12 ημέρες του περιορισμού που επιβλήθηκε εκ νέου στο Όκλαντ, μετά την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού πέραν της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε (την εισήγηση) να διατηρηθούν σε ισχύ τα τρέχοντα μέτρα για 12 επιπλέον ημέρες, κάτι που αυξάνει (τον περιορισμό του Όκλαντ) σε δύο πλήρεις εβδομάδες στο σύνολο», δήλωσε η Αρντέρν.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, έχουν εντοπιστεί 29 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2· συνδέονται όλα με μία εστία, η οποία εντοπίστηκε σχετικά γρήγορα. Η ίδια επισήμανε ότι δεν είναι ακόμα σαφές πώς μεταδόθηκε ο ιός στην τετραμελή οικογένεια — τα πρώτα κρούσματα, που επιβεβαιώθηκαν στο Όκλαντ έπειτα από 102 ημέρες που δεν είχε διαγνωστεί καμία περίπτωση μόλυνσης στη Νέα Ζηλανδία.

Η πόλη των 1,7 εκατ. κατοίκων τέθηκε υπό περιορισμό την Τετάρτη.

Νωρίτερα, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, έναντι 13 την προηγουμένη.

Η πρωθυπουργός της χώρας προειδοποίησε ότι ενδέχεται να καταγραφούν κι άλλα νέα κρούσματα προτού η εξάπλωση να επιβραδυνθεί.

Η Αρντέρν σημείωσε ότι τα μέτρα θα αξιολογηθούν ξανά από την κυβέρνησή της την 21η Αυγούστου και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει λόγος, προς το παρόν, να τεθεί όλη η χώρα σε καραντίνα.

Συμπλήρωσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν οι βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα θα αναβληθούν.


Πηγή