Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Να τι συμβαίνει στο κεφάλι σου αν είσαι αντικοινωνικός

Να τι συμβαίνει στο κεφάλι σου αν είσαι αντικοινωνικός

Άνθρωποι που έχουν μακρύ ιστορικό αντικοινωνικής συμπεριφοράς έχουν ίσως διαφορετική δομή εγκεφάλου, όπως ισχυρίζεται μια νέα μελέτη.

Οι βρετανοί ερευνητές έδειξαν πως οι άνθρωποι που επιδεικνύουν μονίμως αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως το ψέμα, η βία, η επιθετικότητα και ο εκφοβισμός, έχουν συνήθως πιο λεπτό φλοιό και μικρότερη επιφάνεια στον φλοιό συγκεκριμένων εγκεφαλικών περιοχών.

Δεν είναι όμως σαφές για την ώρα αν αυτό οφείλεται στο DNA ή το περιβάλλον. Δεν ξέρουμε δηλαδή αν είναι κληρονομικό ή επίκτητο χαρακτηριστικό, ξέρουμε όμως ότι συμβαίνει.

«Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν την ιδέα πως, για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων με αποδεδειγμένη αντικοινωνική συμπεριφορά, ίσως υπάρχουν διαφορές στην εγκεφαλική τους δομή που τους δυσκολεύουν στην ανάπτυξη εκείνων των κοινωνικών δεξιοτήτων που θα τους απέτρεπαν από την αντικοινωνική συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της μελέτης, Dr Christina Carlisi.

Όπως μας λένε στο άρθρο τους στο περιοδικό «Lancet Psychiatry», οι ερευνητές πέρασαν από μαγνητικές εγκεφάλου περισσότερους από 670 ανθρώπους ηλικίας 45 ετών και πάνω, με 80 από αυτούς να έχουν μακρύ ιστορικό αντικοινωνικής συμπεριφοράς.


Πηγή