Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Νικήστε το κρυολόγημα σε 5 βήματα

Περπατάμε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και τα κρυολογήματα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε μικρούς και μεγάλους.

Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως ρινοφαρυγγίτιδα ή οξεία ρινοφαρυγγίτιδα, είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, πονόλαιμο, ρινική καταρροή και πυρετό, τα οποία όμως υποχωρούν μέσα σε 7-10 ημέρες. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3 εβδομάδες.

Καταπολεμήσετε οριστικά το κρυολόγημα με 4+1 τρόπους

PowerHealth

  1. Πίνετε πολλά υγρά και ειδικά χυμούς ή ροφήματα με βότανα. Το κλασικό τσάι, είτε πράσινο είτε μαύρο, περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη γρίπη. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι και λίγο λεμόνι για την ανακούφιση του πονόλαιμου.
  2. Τρώτε καλά και κυρίως ζεστές σούπες και βραστά. Τιμήστε την αγαπημένη κοτόσουπα που είναι ιδιαίτερα θρεπτική και ενυδατική. Υπάρχουν και επιστημονικές ενδείξεις πως η κοτόσουπα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην ίαση έχοντας ελαφριά αντιφλεγμονώδη επίδραση.
  3. Μην ξεχνάτε να παίρνετε παστίλιες για το λαιμό. Δοκιμάστε τις καραμέλες της Power Health και της Vogel με εχινάκεια. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η εχινάκεια συμβάλλει σε ένα βαθμό στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος και στην ανακούφιση από τα συμπτώματά του.
  4. Προμηθευτείτε ένα σιρόπι για το λαιμό, κατά προτίμηση φυτικό. Δείτε εδώ το Octοnion, ένα φυτικό σιρόπι που ανακουφίζει από βήχα και καταρροή, ενώ καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δοκιμάστε, επίσης, το νέο σιρόπι PropolCare από τη Lanes, με βασιλικό πολτό, πρόπολη, φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνη C και ψευδάργυρο, κατάλληλο και για ομοιοπαθητική.
  5. Χρησιμοποιήστε αποσυμφορητικά που ανακουφίζουν από τα ρινικά συμπτώματα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και εταιρειών στη διάθεσή σας, όπως Physiomer, Clinofar, Otrisalin και πολλά ακόμη με θεραπευτικές ιδιότητες για μικρούς και μεγάλους. Πολλά από αυτά διαθέτουν φυσικά συστατικά όπως ευκάλυπτο για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Extra tip: Βάλτε μερικά φύλλα ευκάλυπτου μέσα στο μαξιλάρι σας και κοιμηθείτε… σαν μωρό!

Physiomer

Βρείτε εδώ τους συμμάχους σας στο κρυολόγημα και πείτε αντίο μια για πάντα!


Πηγή