Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ξεκίνησε έρευνα για την επιδημιολογική μελέτη του κορονοϊού

Ξεκίνησε έρευνα για την επιδημιολογική μελέτη του κορονοϊού

Για το ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά την επιδημιολογική μελέτη του κορονοϊού και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας  μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (27/4) ο αρμόδιος υφυπουργός Χρίστος Δήμας.

Το πρότζεκ όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και συμμετέχουν 10 φορείς: Έξι ερευνητικά κέντρα και τέσσερα Πανεπιστήμια.

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, χαρακτήρισε «εμβληματική» τη συγκεκριμένη δράση.

«Η έρευνα θα επιχειρήσει να απαντήσει σε τέσσερα θέματα: Στην αύξηση των τεστ αντισωμάτων στον ελληνικό πληθυσμό, στον γενετικό έλεγχο του κορoνοϊού, στο τι συμβάλλει στην εξάπλωση του ιού αλλά και μια μελέτη για χαρακτηριστικά του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στον κορoνοϊό. Είναι μια έρευνα τα στοιχεία της οποίας θα συμβάλλουν διεθνώς» ανέφερε.

Ο Χρίστος Δήμας εξήρε τη σημασία της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς «μέσω αυτής οι ειδικοί θα δώσουν τη λύση έναντι του κορονοϊού».

Προανήγγειλε επίσης ότι προσεχώς, η Βουλή θα ψηφίσει φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις καινοτόμες.

«Ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους ως κυβέρνηση είναι να δούμε πώς θα επαναπατρίσουμε νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες» δήλωσε.


Πηγή