Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι επιπτώσεις των αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών

Οι επιπτώσεις των αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Pediatric Obesity, δείχνει πως τα παιδιά και οι έφηβοι που καταναλώνουν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, προσλαμβάνουν περισσότερες θερμίδες, συγκριτικά με εκείνα που πίνουν νερό.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 7.026 παιδιά και εφήβους, που κατέγραψαν το σύνολο των τροφίμων και ροφημάτων που κατανάλωσαν μέσα σε ένα 24ωρο. Συνολικά, η ενεργειακή πρόσληψη των παιδιών που κατανάλωναν light αναψυκτικά βρέθηκε να είναι υψηλότερη κατά περίπου 200 θερμίδες, σε σύγκριση την ενεργειακή πρόσληψη των παιδιών που κατανάλωναν κυρίως νερό. Επιπλέον, τα παιδιά και οι έφηβοι που κατανάλωναν κανονικά αναψυκτικά και συνδυασμό light και κανονικών, βρέθηκαν να προσλαμβάνουν 312 και 450 θερμίδες παραπάνω, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης αμφισβητούν τη χρησιμότητα των αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη στην προσπάθεια ελέγχου της ενεργειακής πρόσληψης και συστήνουν στους γονείς να επιλέγουν το ως βασικό ρόφημα για τα παιδιά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή