Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι ερωτογενείς ζώνες στο σώμα της γυναίκας και το σεξ

Οι ερωτογενείς ζώνες στο σώμα της γυναίκας και το σεξ

Όπως πολλοί υποστηρίζουν το καλό σεξ είναι και θέμα τεχνικής. Στο σώμα της γυναίκας υπάρχουν κάποια σημεία που θεωρούνται ερωτογόνα, μιας και ερεθίζονται πολύ πιο εύκολα συγκριτικά με άλλα. Αν και ο ερεθισμός είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, εντούτοις ίσως είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε κάποια συμπεράσματα των σεξολόγων σχετικά με τον ανθρώπινο οργανισμό και τη σεξουαλική λειτουργία.

Ο βασικός κανόνας της ερωτικής διέγερσης έχει να κάνει με τον άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας και του κόλπου. Όταν μιλάμε για άμεσο ερεθισμό εννοούμε τα φιλιά και τα αγγίγματα. Που φαίνεται πως λειτουργούν πολύ διεγερτικά και στον λαιμό, στον σβέρκο αλλά και στο στήθος της γυναίκας. Υπάρχει τεράστια διαφορά από την μηχανική ερωτική πράξη με μόνο τα γεννητικά όργανα κι απ’ τον έρωτα όπου συμμετέχει όλο το κορμί και οι αισθήσεις. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως στο σεξ τον πρώτο ρόλο παίζει ο παράγοντας της ψυχολογίας.

Δεν είναι λίγοι οι σεξολόγοι που τονίζουν πως το γυναικείο κορμί ερεθίζεται πολύ στο εσωτερικό των μηρών. Άλλα σημεία που περιγράφονται ως ερωτογενείς ζώνες είναι τα αυτιά αλλά και τα πέλματα και γενικότερα τα σημεία όπου υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις. Κάποιοι σεξολόγοι τονίζουν πως η γυναίκα ερεθίζεται και στα σημεία κοντά στη σπονδυλική στήλη και συνιστούν στους άντρες το χάιδεμα της πλάτης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή