Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Οι κιρσοί δεν είναι ποτέ «πολύ μεγάλοι για να αντιμετωπιστούν» με Laser

Για πολλά χρόνια υπήρχε η πεποίθηση ότι οι κιρσοί, ειδικά οι μεγαλύτεροι και πιο διογκωμένοι, ήταν δύσκολο ή αδύνατο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Ωστόσο, η τεχνολογική πρόοδος στην αγγειοχειρουργική έχει καταρρίψει αυτόν τον μύθο, φέρνοντας στο προσκήνιο την επαναστατική θεραπεία με Laser. Οι παραδοσιακές μέθοδοι έχουν πλέον υποκατασταθεί από το ενδοαυλικό Laser, μια ασφαλή, ανώδυνη και μόνιμη λύση, ακόμα και για τους πιο εκτεταμένους κιρσούς.

Τι είναι οι κιρσοί και πώς σχηματίζονται;

Οι κιρσοί αποτελούν διογκωμένα τμήματα φλεβών που δεν επιτρέπουν στο φλεβικό αίμα, το οποίο κινείται από τα πόδια προς την καρδιά, να κυκλοφορεί σωστά. Αυτό συμβαίνει λόγω ελαττωματικών βαλβίδων που επιτρέπουν στο αίμα να ρέει προς τα πίσω και να συσσωρεύεται. Η συσσώρευση του αίματος είναι αυτή που προκαλεί την μπλε ή μωβ απόχρωση στις φλέβες.

Με την πάροδο του χρόνου, οι κιρσοί μπορούν να αυξηθούν και να επιδεινωθούν. Αν ο ασθενής δεν αναζητήσει θεραπεία, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε αισθητικές ανησυχίες, αλλά μπορεί να επιφέρει ενοχλήσεις όπως κόπωση και φαγούρα, καθώς και επιπλοκές όπως θρομβώσεις.

Για να αποτρέψετε την επιδείνωση της κατάστασης, η έγκαιρη και ολοκληρωμένη θεραπεία είναι η καλύτερη προσέγγιση.

Laser θεραπεία: Μια σύγχρονη λύση

Σύμφωνα με τις συστάσεις των αγγειοχειρουργικών εταιρειών παγκοσμίως, η ενδοαυλική θεραπεία με Laser θεωρείται η κορυφαία επιλογή για την αντιμετώπιση των κιρσών.

Αυτή η μέθοδος αποτελεί μία προηγμένη και ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που προσφέρει εξαιρετικά αισθητικά και θεραπευτικά αποτελέσματα. Για να επιτευχθούν αυτά τα οφέλη, είναι κρίσιμο ο αγγειοχειρουργός που θα αναλάβει την περίπτωση να διαθέτει βαθιά γνώση του φλεβικού συστήματος.

Απαιτείται να είναι ικανός να διεκπεραιώσει όλη τη διαδικασία ο ίδιος προσωπικά, από την αρχική διάγνωση με τη χρήση triplex και αιμοδυναμικού ελέγχου, μέχρι τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας. Μόνο ένας πλήρως εξειδικευμένος ιατρός μπορεί να προσαρμόσει τη θεραπεία στις ανάγκες κάθε ασθενούς, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Περιγραφή της Διαδικασίας:

Ένας εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός μπορεί να εφαρμόσει την μέθοδο, ακόμα και μόνο με τοπική αναισθησία. Ο ασθενής νιώθει μόνο ένα ήπιο τσίμπημα κατά την χορήγηση της αναισθησίας. Η διαδικασία ξεκινάει με παρακέντηση της φλέβας που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία. Μέσα από τη βελόνα, ο γιατρός περνάει στη φλέβα την πολύ λεπτή οπτική ίνα laser. Με την ενέργεια που εκλύει το laser, η πάσχουσα φλέβα συρρικνώνεται και τελικά απορροφάται από τον οργανισμό.

Ο χρόνος της διαδικασίας διαρκεί περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και την έκταση των κιρσών. Η μέθοδος συμπληρώνεται, αν απαιτείται, με τοπικές κιρσεκτομές ή/και σκληροθεραπεία με αφρό, παρατείνοντας ανάλογα την διάρκεια της όλης διαδικασίας.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Laser στους μεγάλους κιρσούς;

Η θεραπεία Laser έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση κιρσών οποιουδήποτε μεγέθους. Ακόμα και οι πιο εκτεταμένοι και διογκωμένοι κιρσοί μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, χωρίς να αφήνουν σημάδια ή ουλές.

Πριν και Μετά Φωτογραφίες

Στο Siafakas Vein Center κανένας κιρσός δεν είναι αρκετά μεγάλος για θεραπεία

Όλοι οι κιρσοί, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, με την προϋπόθεση ότι η θεραπεία πραγματοποιείται σε μία κλινική από έμπειρο αγγειοχειρουργό.

Το Siafakas Vein Center αποτελεί ένα πρότυπο εξειδικευμένο ιατρείο για τη διάγνωση και τη θεραπεία των κιρσών. Μάλιστα, διαθέτει το Laser 1940nm, το πιο σύγχρονο μηχάνημα για την αντιμετώπιση των κιρσών, ενώ ο ιατρός, Αθανάσιος Σιαφάκας, εκτός από την μακρόχρονη εμπειρία του στις φλεβικές παθήσεις, υπήρξε και πρωτοπόρος στην εφαρμογή του Laser 1940nm στην χώρα μας.

Οι κιρσοί αποτελούν μία χρόνια πάθηση, η οποία με τον καιρό τείνει να επιδεινώνεται. Όσο πιο έγκαιρη είναι η αντιμετώπιση, τόσο πιο αποτελεσματική και μόνιμη είναι η θεραπεία.


Πηγή