Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ολική αρθροπλαστική ισχίου, με τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται στην Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επεμβάσεις αναθεωρήσεως προβληματικής ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου, με την τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ASI (Anterior Supine Intermuscular) από το διευθυντή του τμήματος, Δρ. Ιωάννη Τσαρούχα και την ομάδα του, η οποία πλέον διαθέτει σημαντική εμπειρία και σε αυτήν τη μέθοδο, με περισσότερες από 30 επεμβάσεις ετησίως.

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου, δηλαδή η αντικατάσταση της φθαρμένης άρθρωσης με μία πρόθεση, είναι μία εξαιρετικά διαδεδομένη επέμβαση που πραγματοποιείται χωρίς ιδιαίτερα, συνήθως, προβλήματα. Παρόλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου, η πρόθεση φθείρεται, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζονται επιπλοκές, λόγω περιπροθετικών μικροβιακών λοιμώξεων ή καταγμάτων (πέριξ των υλικών) που απαιτούν χειρουργική θεραπεία. Τα κύρια συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς είναι ο πόνος στη βουβωνική χώρα ή τον μηρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται να γίνει επανεπέμβαση, δηλαδή αναθεώρηση της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου.

Με την τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ASI, την πιο σύγχρονη μέθοδο ελάχιστης επεμβατικότητας, εξασφαλίζονται άριστα αποτελέσματα τόσο κατά την αρχική επέμβαση όσο και σε περιπτώσεις που απαιτείται να πραγματοποιηθεί αναθεώρηση της ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη μέθοδος πραγματοποιείται με μικρή τομή, ενώ οι τένοντες και τα νεύρα δεν υφίστανται κακώσεις. Παράλληλα, η συγκεκριμένη μέθοδος ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για μετεγχειρητικά εξαρθρήματα και εξαλείφει τον κίνδυνο μετεγχειρητικής ανισοσκελίας. Ταυτόχρονα, ο μετεγχειρητικός πόνος μειώνεται σημαντικά, οι ασθενείς, συνήθως, δε χρειάζεται να μεταγγιστούν και επανέρχονται σύντομα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, η συγκεκριμένη μέθοδος εξασφαλίζει στον ιατρό πολύ καλή ορατότητα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, γεγονός που την αναδεικνύει στις πιο αξιόπιστες του είδους.

«Στην Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών πραγματοποιούμε περισσότερες από 30 επεμβάσεις αναθεωρήσεων ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με την τεχνική ASI σε ετήσια βάση και πλέον διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, η οποία μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους ασθενείς μας σημαντικά οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό, οι ασθενείς εξασφαλίζουν πολυετή ομαλή λειτουργία της πρόθεσής τους και διατηρούν την ποιότητα ζωής τους σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Δρ. Ιωάννης Τσαρούχας, Διευθυντής της Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.


Πηγή