Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
ΠΟΥ: Δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό μέχρι τα μέσα του 2021

Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν κάνει στη Ρωσία το εμβόλιο Sputnik-V

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στη Ρωσία, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τη δήλωση από τον υπουργό Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκα.

«Ενόσω συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές, ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 100.000», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, παρουσιάζοντας το εμβόλιο Sputnik-V κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το Sputnik-V θα στοιχίζει λιγότερο από 10 δολάρια

Η τιμή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορονοίού θα είναι μικρότερη των 10 δολαρίων και θα είναι το πιο φτηνό από τα υπάρχοντα εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ, στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η κάθε δόση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik-V θα κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια», επισήμανε, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ντμίτριεφ σημείωσε επίσης ότι το RDIF ( το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου) ενδέχεται να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αίγυπτο και την Αλγερία.


Πηγή