Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
ΠΟΕΔΗΝ: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

ΠΟΕΔΗΝ: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Σε κινητοποίηση έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης διοίκησης που ασκεί η Διοικήτρια».

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει τις συνθήκες που επικρατούν στα κτίρια και τις υποδομές «τριτοκοσμικές», κάνοντας λόγο για χαλασμένα κρεβάτια, πλυντήρια και μαγειρεία σε ετοιμόρροπους χώρους.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Το Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του από την αλλοπρόσαλλη Διοίκηση που ασκεί η Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα κτίρια και τις υποδομές του Νοσοκομείου.

Το Σωματείου Εργαζομένων καταγγέλλει τη Διοικήτρια ότι παραμένει στη θέσης της παρ’ ότι έχει καταδικασθεί για κακοδιαχείριση. Καταγγέλλει παράνομες καθαιρέσεις και μετακινήσεις Προϊσταμένων, εγκατάλειψη του Νοσοκομείου που παραπέμπει σε Τριτοκοσμική χώρα.

Θάλαμοι Νοσηλείας σε κακή κατάσταση, κρεβάτια χαλασμένα, πλυντήρια – λεβητοστάσιο – μαγειρεία που στεγάζονται σε ετοιμόρροπους χώρους, έλλειψη εξόδων κινδύνου, καμία πυρασφάλεια, καθόλου φύλαξη.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Στηρίζουμε και καλύπτουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του ζητήματος».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Τις φωτογραφίες που ακολουθούν έδωσε από το εσωτερικό του νοσοκομείου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.


Πηγή