Τρίτη , 22 Ιούλιος 2025

Ποιες είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες της φλούδας αγγουριού και πώς να την καταναλώσετε

Η φλούδα αγγουριού είναι μια φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες περιπτώσεις.

Αν και συχνά τις πετάμε, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως οι φλούδες του αγγουριού θα μπορούσαν να θεωρηθούν χρήσιμες.

Πού μπορεί να βοηθήσει η φλούδα αγγουριού

Καταρχάς, καθώς οι φλούδες αγγουριού έχουν υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, η κατανάλωση αγγουριού με τη φλούδα του βελτιώνει την εντερική διέλευση, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των πιο σημαντικών ενώσεων της φλούδας είναι τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και η βήτα-καροτίνη. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, η οποία σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και υγιέστερης γήρανσης.

Επιπλέον, η φλούδα αγγουριού παρέχει μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο και πυρίτιο που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Η αντιφλεγμονώδης δράση είναι ένα άλλο σημαντικό όφελος. Χάρη στην περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή και τανίνες, η φλούδα βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και προάγει μια καλύτερη ανοσοαπόκριση, ενώ μελέτες δείχνουν ότι οι ενώσεις στη φλούδα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και να έχουν θετικές επιδράσεις στον μεταβολισμό.

Οσο για την ενσωμάτωση της φλούδας αγγουριού στη διατροφή, τα πράγματα είναι απλά, δεν ξεφλουδίζετε το αγγούρι. Το πλένετε ωστόσο πολύ καλά για να μπορέσετε να το καταναλώσετε με ασφάλεια, ως σαλάτα ή σε smoothies.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Ασθενείς με διαβήτη και παχυσαρκία: Τα φάρμακα που μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας και εγκεφαλικού

Ενθαρρυντικά δεδομένα για την πρόληψη της άνοιας και του εγκεφαλικού στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη …

Daily-News.GR