Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Sputnik V: Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες

Πούτιν: Ινδία και Κίνα ενδέχεται να ξεκινήσουν την παραγωγή του δικού μας εμβολίου

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις χώρες-μέλη της ομάδας BRICS στον τομέα της παραγωγής του εμβολίου και στον εμβολιασμό, ενώ η παραγωγή του Sputnik-V μπορεί να ξεκινήσει στην Κίνα και την Ινδία. Αυτό δήλωσε σήμερα (17/11) ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της 12ης συνόδου κορυφής των χωρών-μελών της BRICS, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) έχει συνάψει συμφωνίες με την Ινδία και τη Βραζιλία για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V, ενώ με τις φαρμακευτικές εταιρείες στην Κίνα και την Ινδία για την παραγωγή του εμβολίου μας στις χώρες αυτές, όχι μόνο για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες αλλά και τρίτων χωρών», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Πούτιν είπε επίσης ότι τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και το ζήτημα βρίσκεται στο να αρχίσει η μαζική τους παραγωγή. Επίσης, επισήμανε ότι ετοιμάζεται το τρίτο εμβόλιο της χώρας του και προσέθεσε ότι «στην παραγωγή τους και στη χρήση τους είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε με τις χώρες της ομάδας BRICS»


Πηγή