Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Προγραμματισμένο χειρουργείο: 5 βήματα για να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας

Κανείς δεν ανυπομονεί για μία χειρουργική επέμβαση, εάν όμως πρόκειται για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο και όχι κάτι έκτακτο, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα στο διάστημα που μεσολαβεί, θα οδηγηθεί σε καλύτερο αποτέλεσμα και ευκολότερη ανάρρωση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε τις ημέρες μέχρι την χειρουργική επέμβαση:

– Είναι σημαντικό να μένετε σωματικά δραστήριοι δίνοντας έμφαση στις αεροβικές ασκήσεις, οι οποίες βελτιώνουν την αναπνευστική λειτουργία. Αυτό θα βοηθήσει τους πνεύμονές σας να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην αναισθησία. Οι τεχνικές χαλάρωσης που βασίζονται στις σωστές αναπνοές, μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το στρες της επέμβασης. Η θετική σκέψη και η πίστη στην επιτυχημένη έκβαση του χειρουργείου και την ταχεία ανάρρωση θα βοηθήσουν σημαντικά την ψυχολογία σας.

– Προσοχή στη διατροφή: Βάλτε στη διατροφή σας περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, η άπαχη πρωτεΐνη και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Έτσι θα προετοιμάσετε το σώμα σας για καλύτερη αποκατάσταση, είναι δε πολύ σημαντικό για όσους πάσχουν από διαβήτη, ο οποίος επιβραδύνει την ανάρρωση. Εάν πάσχετε από διαβήτη, βεβαιωθείτε ότι οι εξετάσεις γλυκόζης κυμαίνονται στα φυσιολογικά όρια.

– Εάν καπνίζετε, ο χειρουργός θα σας συστήσει να διακόψετε το κάπνισμα, το οποίο παρεμβαίνει στη διαδικασία επούλωσης. Ένα χειρουργείο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταματήσετε την επιβλαβή συνήθεια. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

– Εάν λαμβάνετε φάρμακα ή συμπληρώματα που αραιώνουν το αίμα πρέπει να τα σταματήσετε μία εβδομάδα πριν από το χειρουργείο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό για όλα τα συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και συμπληρώματα που παίρνετε.

– Μελετήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε πριν από ένα χειρουργείο, όπως τι μπορείτε να φάτε και να πιείτε και πόσες ώρες πριν από την επέμβαση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμονής ή άλλων επιπτώσεων στους πνεύμονες.

– Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς γίνεται η χειρουργική επέμβαση, πώς μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας στο σπίτι και πότε πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Η τήρηση όλων των παραπάνω θα σας κάνει καλύτερο ασθενή και θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της επέμβασης.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Σαλπιγγογραφία: Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται, πώς θα προετοιμαστείτε για την εξέταση

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους ασθενείς που χειρουργούνται τη νύχτα

Ποιες είναι οι 7 πιο επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις


Πηγή