Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πρωινές συνήθειες που διαρκούν μόλις πέντε λεπτά και βελτιώνουν την υγεία

Θέλετε να αποκομίζετε τα περισσότερα δυνατά οφέλη από το πρωινό ξύπνημα, ασχέτως τι ώρα σηκώνεστε από το κρεβάτι;

Τα παρακάτω tips δεν ξεπερνούν σε διάρκεια τα πέντε λεπτά και μπορείτε να τα ακολουθήσετε ακόμη και όταν το πρόγραμμά σας είναι πολύ φορτωμένο.

Μην πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι

Εύκολο να το λέει κανείς αλλά δύσκολο να το κάνει. Όταν το υιοθετήσετε όμως, θα διαπιστώσετε ότι θα νιώθετε λιγότερο κουρασμένοι. Βάλτε το ξυπνητήρι να χτυπάει την ώρα που πρέπει να σηκωθείτε και όχι νωρίτερα για να έχετε το… άλλοθι της αναβολής. Η χρήση κατάλληλης εφαρμογής στο κινητό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τον κύκλο του ύπνου ώστε το ξυπνητήρι να μη χτυπάει στη φάση του βαθύ ύπνου.

Κάντε διατάσεις

Δεν θέλετε με τίποτα να σηκωθείτε από το κρεβάτι; Προσπαθήστε να ξυπνήσετε το σώμα σας με διατάσεις (stretching), οι οποίες βοηθούν την πέψη και συμβάλλουν στην ευλυγισία. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τις κάνετε ακόμη και στο κρεβάτι ενεργοποιώντας το σώμα σας για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σας.

Διαλογιστείτε

Δεν είναι απαραίτητο να προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε σε κάτι ή να μην σκέφτεστε τίποτα (αν και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει). Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είστε ενεργά παρόντες στις καθημερινές δραστηριότητές σας, ακόμη και όταν πίνετε τον καφέ σας ή βρίσκεστε καθοδόν προς τη δουλειά σας.

Αναπνοές

Μερικές βαθιές αναπνοές μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη συγκέντρωσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Ενυδάτωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις ξυπνάτε είναι να πίνετε νερό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα σας χάνει υγρά, τα οποία πρέπει να αναπληρώνετε για την τόνωση του μεταβολισμού και την αποβολή των τοξινών.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

5 ροφήματα για να ξεκινήσει καλά η μέρα σας (pics)

Όσες ξυπνούν νωρίς κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο του μαστού;

Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου, σύμφωνα με τους επιστήμονες


Πηγή