Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: Ο πρώτος νεκρός στην Ιαπωνία

Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από τον κορονοϊό

Στη Γαλλία καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη, από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, πρόκειται για έναν 80χρονο Κινέζο τουρίστα, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι. Όπως αναφέρει η Figaro την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Υγείας της χώρας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το πρώτο που σημειώνεται εκτός Ασίας, ενώ και η κόρη του ηλικιωμένου βρίσκεται σε καραντίνα αλλά η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.

Περισσότεροι από 1.500 οι θάνατοι

O κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Ουχάν, τον περασμένο Δεκέμβριο, μεγαλώνει

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 600 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, της αφρικανικής ηπείρου.

Πάνω από 66.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Ο αριθμός αυξήθηκε αλματωδώς μετά την αλλαγή της μεθόδου εντοπισμού των κρουσμάτων, που οδήγησε σε «διπλές καταχωρίσεις».

Ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο) ανερχόταν σε 1.523.


Πηγή