Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πόση ώρα πρέπει να διαρκεί το σεξ;

Πόση ώρα πρέπει να διαρκεί το σεξ;

Τελικά, υπάρχει φυσιολογική διάρκεια στο σεξ κι αν ναι, ποια είναι; Ομάδα ψυχολόγων επεξεργάστηκε δεδομένα παλαιότερων μελετών, που έγιναν με βάση το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από την διείσδυση του πέους έως την εκσπερμάτωση. Η ακριβής καταγραφή είχε επιτευχθεί με χρονόμετρα, τα οποία οι εθελοντές ενεργοποιούσαν αμέσως μόλις άρχιζε η διείσδυση και τα σταματούσαν αμέσως μετά την εκσπερμάτωση.

«Προφανώς η διαδικασία αυτή από μόνη της είναι αρκετή για να διαταράξει την ηρεμία της ερωτικής πράξης, αλλά, όπως και νά έχει, τα ζευγάρια ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που έκαναν σεξ στη διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων» δήλωσε ο Dr Zietsch.

Η μεγάλη χρονική απόκλιση καταδεικνύει ότι κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό κι ότι δεν έχουν κανένα νόημα οι συγκρίσεις. Εντύπωση, δε, προκαλεί ο διεθνής μέσος όρος, που δεν ξεπερνούσε τα 5,4 λεπτά, προς απογοήτευση των γυναικών.

Σχετικά με το αν η διάρκεια του σεξ επηρεάζεται από τη χρήση ή όχι του προφυλακτικού, κι από το αν έχει κάνει κάποιος ή όχι περιτομή, οι ερευνητές είπαν ότι δεν παίζουν ρόλο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή