Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πώς η πλήξη μπορεί να μας κάνει πιο δημιουργικούς (video)

Η βαρεμάρα είναι ένα πολύ σημαντικό συναίσθημα.

Και αυτό διότι, όταν πλήτουμε, το μυαλό μας περιπλανιέται και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνουμε δημιουργικοί. Αν αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα ή έχουμε «κολλήσει», αρκεί απλώς να πάρουμε λίγο χρόνο για να βαρεθούμε. Και αυτό διότι έτσι, θα ξεμπλοκάρουμε, θα οδηγηθούμε πιο εύκολα στη λύση του και θα βρούμε διέξοδο.

Η Sandi Mann, κλινική ψυχολόγος και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire, θεωρεί ότι βαρετές δραστηριότητες ενθαρρύνουν το μυαλό των ανθρώπων να περιπλανηθεί και να ονειρευτεί, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πιο ευέλικτη σκέψη. «Εάν ‘κολλήσετε’ με ένα πρόβλημα, απλά βρείτε λίγο χρόνο για να βαρεθείτε και τότε θα δείτε ότι η δημιουργική λύση θα εμφανιστεί στο μυαλό σας».

Το παραπάνω είναι ιδιαιτέρως σημαντικό σήμερα, που οι περισσότεροι περνούν αρκετό χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν βαριούνται. Πρέπει όμως, να σταματήσουμε να διώχνουμε την πλήξη μας μακριά.

Με την πάροδο του χρόνο, θα διαπιστώσουμε ότι η ανοχή μας αυξάνεται σε περιόδους μακράς αναμονής, που κάποτε μας φαίνονταν κουραστικές και αυτό θα γίνει μία ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε. «Παραδόξως, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πλήξη είναι να την αφήσουμε να μπει περισσότερο στη ζωή μας». ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Πηγή: bbc.com

Διαβάστε επίσης:

Σύνδρομο Επαγγελματικής Βαρεμάρας: Κάντε το τεστ σε 30″


Πηγή