Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πώς θα διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό; Το απόλυτο κόλπο!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γεωργίας διαπίστωσαν ότι όσοι ζυγίζονται καθημερινά, διατηρούν με μεγαλύτερη επιτυχία το βάρος τους σταθερό ή ακόμα και οδηγούνται στην απώλεια μερικών κιλών.

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Obesity, οι ερευνητές χώρισαν 111 ενήλικες από 18 έως 65 ετών σε δύο ομάδες. Μία από αυτές κλήθηκε να ζυγίζεται καθημερινά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συγγραφείς της μελέτης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να προσπαθήσουν να διατηρήσουν το αρχικό τους βάρος κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν τους έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να πετύχουν τον στόχο τους. Οι συμμετέχοντες ήταν ελεύθεροι να ασκούνται, να μειώσουν τις θερμίδες που κατανάλωναν ή να επιλέξουν οποιαδήποτε άλλη τακτική.

Οι συμμετέχοντες που ζυγίζονταν καθημερινά, στο τέλος της έρευνας και μετά από μία περίοδο παρακολούθησης 14 εβδομάδων διατήρησαν το βάρος τους σταθερό ή έχασαν κιλά. Αντίθετα, η δεύτερη ομάδα πήρε βάρος.

«Οι άνθρωποι είναι πραγματικά ευαίσθητοι στις αποκλίσεις ή τις διαφορές μεταξύ του σημερινού εαυτού τους και του προτύπου ή του στόχου τους», δήλωσε η Michelle van Dellen, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας στο πρόγραμμα ψυχολογικής συμπεριφοράς και επιστημών και μία από τους συγγραφείς της μελέτης.

Αυξάνεται το βάρος στις διακοπές;

Σύμφωνα με έρευνες, οι ενήλικες συχνά παίρνουν περίπου ένα έως δύο κιλά κατά την περίοδο των διακοπών. Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι συχνά παίρνουν ακόμη περισσότερα κιλά κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Έτσι, με το πέρας των ετών, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με το βάρος, όπως ο διαβήτης τύπου 2, το εγκεφαλικό επεισόδιο και οι καρδιακές παθήσεις.

Πηγή: theepochtimes.com

Διαβάστε επίσης:

Ποια στιγμή της ημέρας πρέπει να ζυγίζεστε…


Πηγή