Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πώς θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις ασθένειες που «κουβαλά» ο χειμώνας;

Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη εποχή των… ιώσεων.

Αυτό γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν ευάλωτη την άμυνα του οργανισμού, ευνοώντας τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για να εκδηλωθούν το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Την ίδια στιγμή, η μετάδοση των ιών από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι πολύ πιο εύκολη το χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι, το φθινόπωρο ή την άνοιξη, εξαιτίας του πυκνού συγχρωτισμού των πολιτών στους κλειστούς χώρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Πώς, όμως, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις ασθένειες που φέρνει μαζί του ο χειμώνας;

Αν και δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις, που να μας κάνουν απροσπέλαστους στους μικροοργανισμούς, η ισορροπημένη διατροφή, που συνοδεύεται από ειδικά συμπληρώματα διατροφής, η υιοθέτηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και η φυσική άσκηση, είναι ορισμένοι από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, όταν ο υδράργυρος προσεγγίζει τους 0ο Κελσίου.

Οι «ασπίδες» κατά των χειμερινών ιώσεων

Είναι γεγονός ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν την ανοσολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Κατά συνέπεια μία ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει την ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, πλούσιων σε βιταμίνη C, είναι ικανή να ενισχύσει την εξασθενημένη άμυνα, έχοντας ως «ασπίδα» αυτόν τον ισχυρό υποστηρικτή της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, η κατανάλωση άπαχων κρεάτων, όπως είναι το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το κουνέλι, είναι τροφές που μπορούν να αντικαταστήσουν τα λιπαρά ζωικά είδη και γαλακτοκομικά προϊόντα και να συμβάλλουν στην κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων του οργανισμού.

Στο πλαίσιο κάθε ισορροπημένου διαιτολογίου, όμως, εξίσου σημαντική είναι και η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής, το οποίο μπορεί να προσφέρει την τόνωση που χρειάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανάμεσα σε εκείνα που ξεχωρίζουν για την αποτελεσματική προστατευτική τους δράση είναι το νέο καινοτόμο ALTION Winter®, το οποίο μειώνει αποδεδειγμένα τη συχνότητα εμφάνισης και τη διάρκεια των λοιμώξεων του αναπνευστικού, αυξάνοντας τον αριθμό των αντισωμάτων.

Αν και είναι εμπλουτισμένο με φυτικές ίνες και βιταμίνη C, η σπουδαία συμβολή του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σχετίζεται και με τα προβιοτικά Lacotbacillus helveticus Rosell-52, Bifidobacterium Bifidum Rosell-71 και Bifidobacterium Infantis Rosell-33. Πρόκειται για «καλά» βακτήρια, τα οποία λειτουργούν ως ενισχυτικά της ασπίδας προστασίας του «βασικού» οργάνου θωράκισης του ανοσοποιητικού συστήματος, που είναι το έντερο.

Με ένα φακελάκι ALTION Winter® την ημέρα, διαλυμένο είτε σε γαλακτοκομικά, όπως γάλα και γιαούρτι, είτε σε νερό ή κάποιο άλλο κρύο ή χλιαρό ρόφημα, οι ασθένειες που «κουβαλά» ο χειμώνας δυσκολεύονται να κάνουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που ξεχωρίζει για το ευχάριστο άρωμα βανίλιας, ενώ είναι κατάλληλο και για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω!
Παράλληλα με τη σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα διατροφής, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, ιδίως σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη κάποιου διατροφικού στοιχείου, η τακτική σωματική άσκηση και ο καλός ύπνος διαδραματίζουν, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της γρίπης και του κρυολογήματος, καθώς συμβάλλουν με τη σειρά τους στην προστασία του ανοσοποιητικού, ενώ το συχνό πλύσιμο των χεριών και ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων μειώνουν τη μετάδοση των μικροβίων.

ALTION WINTER
*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. **Αρ. Γνωστ. : 45908/25-4-2018
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90408-ALTION-10/2019


Πηγή