Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πώς προετοιμάζεται το εμβόλιο - Η νοσηλεύτρια που απάντησε στους συνωμοσιολόγους εξηγεί

Πώς προετοιμάζεται το εμβόλιο – Η νοσηλεύτρια που απάντησε στους συνωμοσιολόγους εξηγεί

Για τη διαδικασία που ακολουθείται ώστε να χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας, Έλενα Πέτρακα, η οποία είναι η νοσηλεύτρια που με ανάρτησή της στο Facebook θέλησε να απαντήσει στους συνωμοσιολόγους που έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκε με φυσιολογικό ορό.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega «είναι πολλά αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο και δεν είναι εφικτό να απαντήσουμε σε όλα». «Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κατάσταση έγινε επικίνδυνη, καθώς αν ξέφευγε θα διακυβευόταν η αξιοπιστία του κόσμου απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» εξήγησε.

«Το εμβόλιο αραιώνεται με φυσιολογικό ορό αφού αποψυχθεί» διευκρίνισε και περιέγραψε τη διαδικασία συντήρησης και προετοιμασίας του, ενώ μίλησε και για τις παρενέργειες.

Ειδικότερα, είπε πως όπως σε όλα τα φάρμακα, έτσι και στο εμβόλιο, είναι πιθανό να υπάρχουν παρενέργειες, οι οποίες είναι όλες αντιμετωπίσιμες.


Πηγή