Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σίδηρος: Συνδυασμοί τροφών για να αυξήσετε την πρόσληψη που δεν περιλαμβάνουν κρέας (εικόνες)

Εάν σκέφτεστε να κόψετε ή να μειώσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πιθανώς προβληματίζεστε για το ενδεχόμενο να αναπτύξετε ανεπάρκεια σιδήρου.

Κάποιες τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν σίδηρο αλλά δεν το απορροφά εύκολα ο οργανισμός.

Μόνο το 2-20% του σιδήρου των φυτών (που λέγεται μη αιμικός σίδηρος) καταλήγει μέσω του πεπτικού στο αίμα, συγκριτικά με το 15-35% του σιδήρου που περιέχουν οι τροφές ζωικής προέλευσης (αιμικός).

Υπάρχει όμως η εξής απλή λύση: Συνδυάζοντας τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C, σχεδόν εξαπλασιάζεται η ποσότητα μη αιμικού σιδήρου που απορροφά το σώμα σας.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες έξι φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείτε να συνδυάσετε με φρούτα ή λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C.

Πηγή: health.com


Πηγή