Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σελφίτιδα: Κάνε το test για να μάθεις αν έχεις τη νέα ψύχωση των καιρών μας

Μήπως τελικά οι selfies σου δεν είναι και τόσο… αθώες;

Μπορεί στην αρχή να ξεκίνησε ως αστείο, ως μια φάρσα. Το 2014 κάποιος επινόησε τον όρο Σελφίτιδα για να χαρακτηρίσει όλους όσοι δεν αντέχουν να μην απαθανατίσουν τον εαυτό τους σε selfie σε ό,τι και αν κάνουν. Τρία χρόνια μετά η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία αναγνώρισε τη Σελφίτιδα ως ψύχωση των νέων καιρών.

Η τελευταία ψυχική ασθένεια που συνδέεται με την επέλαση της τεχνολογίας και των smartphones στη ζωή μας δεν είναι αστεία. “Πριν από μερικά χρόνια εμφανίστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ιστορίες που έκαναν λόγο για μανιακούς με τα selfies χρήστες των ψηφιακών εργαλείων, σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξή της Σελφίτιδας και να αναπτύξουμε την πρώτη παγκόσμια κλίμακα συμπεριφοράς για να αξιολογείται το επίπεδο της ψύχωσης που έχει κάποιο άτομο” αναφέρει ο δρ. Mark Griffiths από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Nottingham Trent στην Express.

H Κλίμακα Συμπεριφοράς Σελφίτιδας (Selfitis Behaviour Scale) αναπτύχθηκε μετά από μελέτη σε 400 συμμετέχοντες από την Ινδία -τη χώρα με τους περισσότερους χρήστες στο Facebook- και σύμφωνα με αυτήν προσδιορίζεται η σοβαρότητα της ψυχικής διαταραχής του ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr


Πηγή