Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σε επίσχεση εργασίας την Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην εξόφληση των χρημάτων που τους χρωστούν.

Την ημέρα αυτή οι γιατροί θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ και όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αναφέρει, ότι «δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση».

Επίσης, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, δεν προχωρεί.

«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις» σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Προσθέτει ότι ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15 λεπτά με εντελώς «αυθαίρετα» κριτήρια είναι το ελάχιστο παράδειγμα του «παραλογισμού» των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

localStorage.clear();


Πηγή