Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Στα 879.654 τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία - 13.630 συνολικά οι θάνατοι

Στα 879.654 τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία – 13.630 συνολικά οι θάνατοι

Κατά 23.648 αυξήθηκαν σε ένα μόλις 24ωρο τα κρούσματα στη Γερμανία φθάνοντας τα 879.654.

Από χθες ως σήμερα Παρασκευή το πρωί, 260 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 13.630 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Μέρκελ: Δεκέμβριο ή τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Τον Δεκέμβριο, ή «πολύ σύντομα μετά την αλλαγή του χρόνου», εκτιμά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ότι θα εγκριθεί εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού και «τότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

«Πρέπει να πούμε ότι τα νέα των τελευταίων ημερών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εμβολίου μας κάνουν πολύ αισιόδοξους», τόνισε η κ. Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενη στις προετοιμασίες για την δημιουργία κέντρων εμβολιασμού, δήλωσε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εντυπωσιασμένη από το πόσες χώρες έχουν ήδη καταρτίσει λεπτομερή σχέδια, ενώ παραδέχθηκε ότι τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν κυρίως το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer –ιδίως το γεγονός ότι πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία – αποτελούν σημαντική πρόκληση.

Η καγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι όλα τα κράτη έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με μεγάλη πίεση και ότι όλοι οι ομόλογοί της αναγνώρισαν πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα οι περιορισμοί στις επαφές των πολιτών.


Πηγή