Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Συμβουλές για γονείς: Τι να κάνετε αν το παιδί σας κολυμπάει και ξεσπάσει καταιγίδα

Ένα φαινόμενο που συναντάμε συχνά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι μία ξαφνική καταιγίδα, που θα χαλάσει για λίγο το ξένοιαστο παιχνίδι των παιδιών έξω από το σπίτι.

Για κάθε ενδεχόμενο μεταβολής των καιρικών συνθηκών, οι γονείς θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των παιδιών και τη δική τους, ιδιαίτερα με το ξέσπασμα καταιγίδας συνοδεία κεραυνών.

Σε γενικές γραμμές, η έναρξη μιας καταιγίδας και η εκδήλωση κεραυνών μπορεί να συμβεί ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση που το παιδί παίζει ή απασχολείται έξω από το σπίτι, θα πρέπει να υπάρχει ένα δεύτερο «σχέδιο δράσης» για τις βροχερές μέρες. Ένα σημείο που αξίζει να τονιστεί είναι πως μπορεί να ξεσπάσουν κεραυνοί χωρίς την εκδήλωση βροχής, ενώ μόνο στις ΗΠΑ 400 άτομα κάθε χρόνο τραυματίζονται από κεραυνούς, με τους 49 από αυτούς να καταλήγουν στο θάνατο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι θάνατοι αυτοί θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθώς τα άτομα απείχαν λίγα μόνο μέτρα από ένα ασφαλές καταφύγιο. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την αναγκαιότητα γνώσης και τήρησης αυστηρών μέτρων προστασίας από τους γονείς.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };


Πηγή