Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Συναγερμός για τη «florona»: Τι είναι ο συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Ισραήλ | ΥΓΕΙΑ

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί ο αποκαλούμενος ιός «florona» ή «flurona» (flu + corona), ένας συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού, το πρώτο κρούσμα του οποίου εντοπίστηκε στο Ισραήλ.

Την περίπτωση ταυτόχρονης νόσησης από γρίπη και κορωνοϊό αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot, αναφέροντας πως η ασθενής είναι μια έγκυος στην πόλη Πετάχ Τίκβα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα εισήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο Rabin της πόλης για να γεννήσει, και εκεί διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί και από τους δύο ιούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη μοναδική αυτή περίπτωση της florona», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε κάποια συμπέρασμα, π.χ. αν η ταυτόχρονη προσβολή από γρίπη και κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν κολλήσει και τους δύο ιούς.

Πάντως, η νεαρή γυναίκα -που φέρεται να είναι ανεμβολίαστη- είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, να πάρει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η εφημερίδα The Jerusalem Post είχε μιλήσει για αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στη χώρα. Μάλιστα, 280 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαμός στα social media

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, η εξέλιξη με τον συνδυασμό γρίπης και κορωνοϊού προκάλεσε πλήθος σχολίων στα social media και δη στο Twitter, με τη florona να γίνεται από τα πιο δημοφιλή trends.

«Μην είστε φλορόνοι ρε», έγραψε μία χρήστης του Twitter.

«Εκεί που έχει ελπίδες για ένα καλύτερο 2022 διαβάζεις “καταγράφηκε η πρώτη μόλυνση από τη λεγόμενη νόσο «Florona», η οποία είναι διπλή μόλυνση με κορωνοϊό και γρίπη» #florona, αναφέρεται σε ένα tweet.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το #florona πάντως είναι ωραίο όνομα για κοκτέιλ», σχολίασε ένας άλλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαχα ο κορωνοϊός έγινε φλώρος!!!! #florona », έγραψε κάποιος αστειευόμενος.

«Φεύγει ο κορώνα έρχεται η #florona λέει γρίπη με κορωνοϊό μαζί πρώτο κρούσμα στο Ισραήλ Καλή Χρονιά να έχουμε 😭», σχολίασε ένας άλλος χρήστης του Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή