Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τέσσερα αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζετε συχνότερα απ’ ό,τι συνηθίζετε

Καθημερινά πιάνουμε με τα χέρια μας πολλά αντικείμενα είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι τα οποία κουβαλούν με τη σειρά τους δεκάδες μικρόβια.

Κάποια από αυτά μάλιστα δεν καθαρίζονται όσο τακτικά πρέπει και μπορεί να σας μεταφέρουν διάφορα μικρόβια πιάνοντάς τα. Δείτε παρακάτω τέσσερα αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζουμε πιο συχνά απ’ ό,τι συνηθίζουμε…

Η πόρτα του ψυγείου

Η πόρτα και συγκεκριμένα η λαβή του ψυγείου πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η ιδιαιτερότητα της λαβής του ψυγείου είναι ότι τα μικροσκοπικά υπολείμματα τροφών σε αυτή, θρέφουν τα βακτήρια και τα μικρόβια, οδηγώντας έτσι όχι μόνο στην ανάπτυξη, αλλά και τον πολλαπλασιασμό τους.

Το τηλεχειριστήριο

Το χειριστήριο της τηλεόρασης αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και ιών. Πρέπει να καθαρίζετε ακόμη και καθημερινά αν κάποιος είναι άρρωστος στο σπίτι.

Το κινητό

Είναι πλέον γνωστό ότι το κινητό αποτελεί εστία μικροβίων αφού το ακουμπάμε σε δεκάδες βρώμικες επιφάνειες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά μαντηλάκια για ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ο υπολογιστής της δουλειάς

Οποιοδήποτε αντικείμενο έρχεται σε συχνή επαφή με πολλά χέρια και δάχτυλα, έχει υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης μικροβίων στην επιφάνειά του και συνεπώς απαιτεί συχνότερη απολύμανση. Φροντίζετε να τον καθαρίζετε πριν από κάθε χρήση ιδιαίτερα αν τον χρησιμοποιεί κι άλλο άτομο.

localStorage.clear();


Πηγή