Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Τέσσερις τρόποι για να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Τέσσερις τρόποι για να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Αν ανήκετε σε εκείνη την ομάδα ανθρώπων που υποφέρουν συχνά από πονοκεφάλους και δεν θέλετε να καταφεύγετε συνέχεια στις λύσεις των αναλγητικών, παρακάτω θα βρείτε τέσσερις τρόπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν αρκετά στην καταπολέμησή τους με φυσικούς τρόπους.

Αποφύγετε την καφεΐνη

Αν και η σχέση μεταξύ καφεΐνης και πονοκεφάλων δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει πονοκεφάλους μετά την κατανάλωση πολλών καφέδων. Εάν έχετε πονοκέφαλο, λοιπόν, αντικαταστήστε τον αγαπημένο σας καφέ με ένα τσάι από βότανα ή ακόμα καλύτερα με μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι.

Κλείστε τα μάτια σας

Εάν υποφέρετε από έναν σοβαρό πονοκέφαλο, όπως ημικρανία, το σώμα σας θα είναι πιο ευαίσθητο σε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά και το φως. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να εργάζονται για να διευκρινίσουν τη σχέση μεταξύ της αύξησης των συμπτωμάτων πονοκέφαλου και το φωτός, αλλά μέχρι να το κάνουν, είναι καλύτερο να το αποφεύγετε. Κλείστε τα μάτια σας, λοιπόν, ή, κατά προτίμηση, επιλέξτε να χαλαρώσετε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Πιείτε τσάι βασιλικού

Μπορεί να μην έχετε ακουστά το τσάι βασιλικού, ωστόσο, πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σας ρόφημα, ιδίως αν υποφέρετε αρκετά συχνά από πονοκεφάλους.

Στην Ινδία το φυτό του βασιλικού έχει ιστορική χρήση ως θεραπευτικό βότανο, ενώ είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για τη θεραπεία των πονοκεφάλων χάρη στις μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες. Για να το παρασκευάσετε τοποθετήστε 3- 4 φύλλα βασιλικού σε ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά μέλι.

Δοκιμάστε πιπέρι καγιέν

Αναρωτιέστε πώς το πιπέρι καγιέν μπορεί να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους; Το συγκεκριμένο μπαχαρικό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και εξισώνει την αρτηριακή πίεση, ανακουφίζοντας, έτσι, την ένταση και την πίεση στο κεφάλοι. Βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αφήστε να κρυώσει και πιείτε αργά.


Πηγή