Σάββατο , 18 Μάιος 2024

Ταχίνι: Ποια η διατροφική του αξία και πώς θα το εντάξουμε στη διατροφή μας;

Το ταχίνι αποτελεί ένα προϊόν που προέρχεται από το σουσάμι που ψήνεται και αλέθεται.

Καθώς είναι ένα νηστίσιμο προϊόν, εντάσσεται πολύ εύκολα σε ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ωστόσο η κατανάλωσή του έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθόλη τη διάρκεια του χρόνου αφού πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό προϊόν. Ας δούμε όμως ποια είναι η διατροφική του αξία.

 

Το ταχίνι από πολλούς χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή καθώς είναι πλούσιο σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα περιέχει:

 

Λιπαρά: Το ταχίνι ανήκει στην κατηγορία του λίπους ωστόσο αποτελείται κυρίως από καλά λιπαρά, δηλαδή μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Αντιθέτως είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και σε χοληστερόλη γεγονός που αυξάνει τη διατροφική του αξία.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή