Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Γερμανία: Βγήκαν υγιείς από το νοσοκομείο οι τελευταίοι 4 ασθενείς που πήραν πενταπλή δόση του εμβολίου

«Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού προσφέρουν μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας από τη φυσική νόσηση»

Τα τρέχοντα εμβόλια παρέχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας, σε σχέση με τη φυσική νόσηση. Όσον αφορά τη γρήγορη ανάπτυξή τους σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους, αυτή έχει να κάνει με την τεράστια χρηματοδότηση, τους πολλούς ασθενείς που υπάρχουν για να διεξαχθούν σε ταχείς ρυθμούς οι κλινικές μελέτες, αλλά και το επείγον της κατάστασης, που επιτάχυνε τις διαδικασίες, χωρίς όμως αυτές να παραβιαστούν.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στον παθολόγο, με μεγάλο ερευνητικό έργο στις λοιμώξεις, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργο Παππά, δημοφιλή στα social media από το «Ημερολόγιο Κορονοϊού» που κρατάει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, από τις αρχές της πανδημίας.

Σχετικά με την επιστροφή μας στην κανονικότητα, ο κ. Παππάς επικαλείται μία τρέχουσα πρόβλεψη για την Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία τον Σεπτέμβριο θα μπορούμε να πετύχουμε ανοσία αγέλης. Ευελπιστεί όμως ότι μπορεί να μας εκπλήξουν ευχάριστα κάποια από τα προβλεπόμενα εμβόλια που περιμένουμε. Αλλά και να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε εμείς οι ίδιο τον ιό χωρίς εμβόλιο.

«Να εκμηδενίσουμε την κυκλοφορία του στην κοινότητα, νωρίτερα από το καλοκαίρι, βοηθούντος και του καιρού», τόνισε -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Πηγή