Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα μειονεκτήματα της δίαιτας Optavia

H δίαιτα Optavia, μπορεί να είναι από τις δημοφιλέστερες δίαιτες της χρονιάς αλλά έχει εμφανή μειονεκτήματα.

Είναι ένα διατροφικό πλάνο απώλειας βάρους, που προϋποθέτει έξι γεύματα την ημέρα, τα οποία είναι συνδυασμός επεξεργασμένων τροφών, πρωτεϊνών και λαχανικών.

Η Optavia δεν απαγορεύει τους υδατάνθρακες, αντιθέτως ενθαρρύνει την κατανάλωση δημητριακών, ροφημάτων πρωτεΐνης, αμυλούχων τροφών, γλυκών και μπισκότων, που έχουν ως κύριο συστατικό την πρωτεΐνη σόγιας ή την πρωτεΐνη από ορό γάλακτος.

Όσοι ακολουθούν αυτό το ιδιαίτερο πλάνο απώλειας βάρους, πρέπει να καταναλώνουν έξι μικρά γεύματα την ημέρα κάθε δύο με τρείς ώρες, τα οποία συνδυάζουν με πράσινη σαλάτα και πρωτεΐνη από κοτόπουλο, ασπράδια αυγών, λιπαρά ψάρια, γαλοπούλα και σόγια.

Προκειμένου μάλιστα να ενισχυθεί η λειτουργία του μεταβολισμού, 30 λεπτά άσκηση την ημέρα, είναι απαραίτητη.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όμως, περιέχουν 100 έως 110 θερμίδες το καθένα, γεγονός που συνεπάγεται ότι τα έξι γεύματα προσφέρουν 1.000 θερμίδες την ημέρα, ενώ η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και να επιβαρύνει την υγεία.

Όπως αναφέρει η διατροφολόγος Jaclyn London, αρκετοί επαγγελματίες διαιτολόγοι διστάζουν να προτείνουν αυτό το μοντέλο δίαιτας, το οποίο εμφανίζει αρκετά μειονεκτήματα. «Τα ροφήματα πρωτεΐνης μπορεί να περιέχουν “ύποπτα” συστατικά ή να αλληλοεπιδράσουν με φάρμακα και να εκδηλωθούν παρενέργειες», αναφέρει η London.

Επίσης η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακής νόσου.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

10 μύθοι για το αδυνάτισμα που επιμένετε να πιστεύετε (video)

Καρδιαγγειακά νοσήματα: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο

Τροφές με «κακούς» υδατάνθρακες που επιτρέπονται στη δίαιτα (εικόνες)


Πηγή