Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: Τι μπορεί να δυσκολέψει την απόκτηση ανοσίας

Τα mRNA εμβόλια για τον κορονοϊό και η «αλλοίωση του DNA» – Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά με χιούμορ

Στις διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν για τα mRNA εμβόλια κατά του κορονοϊού αναφέρεται ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ όσα διακινούνται για «αλλοίωση του DNA».

«Κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες για τα mRNA εμβόλια. Λένε διάφοροι ότι όσοι τα κάνουν θα έχουν αλλοίωση του DNA τους, κάτι που δεν ισχύει. Έτσι μετά τους εμβολιασμούς ένας Σουηδός θα μετατραπεί σε Κινέζο και ένας Ιάπωνας σε Ολλανδό», γράφει στον λογαριασμό τους το Facebook.

Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα με τα mRNA εμβόλια, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο. «Έχετε δει το λογότυπο της Moderna; Είναι σαν αυτά των σουπερμάρκετ τρίτης κατηγορίας. Πως να κάνεις εμβόλιο τέτοιας εταιρείας;».

«Υπάρχει όμως λύση για όλους. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν mRNA εμβόλια μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Οξφόρδης. Θα είναι πιο αριστοκρατικό. Σαν να παίζεις στο The Crown η να πρωταγωνιστείς στο Downton Abbey», καταλήγει.

Κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες για τα mRNA εμβόλια. Λένε διάφοροι ότι όσοι τα κάνουν θα έχουν αλλοίωση του DNA τους, κάτι…

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020




Πηγή