Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τελικά πόσο καλό είναι το αλκοόλ για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου;

Ο βήχας ως σύμπτωμα γρίπης ακριβώς επειδή δεν κρύβεται (!) μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητικός τόσο για εσάς, όσο και για τους γύρω σας.

Προκειμένου να ανακουφιστείτε, χωρίς να καταφύγετε σε φαρμακευτικές θεραπείες, αλλά με πιο φυσικά μέσα, τα ζεστά ροφήματα (και δη με την προσθήκη μελιού) κρίνονται καταλυτικής σημασίας. Ολοι έχουμε την ανάμνηση κάποιου από τους δύο μας γονείς να μπαίνει στο δωμάτιο με μια ζεστή κούπα με τσάι ή χαμομήλι ενισχυμένο με μέλι και λεμόνι. Ακόμα και αυτό, συντελεί στο γεγονός ότι πιστεύουμε βαθιά πως ροφήματα τέτοιου είδους θεραπεύουν. Δεν είναι όμως μόνο στη φαντασία μας.

Η ομάδα πίσω από το site ενημέρωσης σε ιατρικά θέματα Medical News Today (medicalnewstoday.com), μετά από μελέτη, παρουσίασε ποιο φυσικό μέσο είναι πιο αποτελεσματικό μέσο. Σαφώς λοιπόν τα ζεστά ροφήματα με μέλι και λεμόνι βοηθούν, αφού και τα δύο συστατικά έχουν αντμικροβιακές ιδιότητες και έτσι βοηθούν στην επιτάχυνση της αποκατάστασης από τα συμπτώματα. Εκτός από αυτό όμως, δεν είναι λίγοι, αυτοί που, εκτός ή αντί μελιού, προσθέτουν αλκοόλ στο ρόφημα τους, αυθαίρετα, σκεπτόμενοι ότι χάρη στις «αποστειρωτικές» του ιδιότητες θα εξασθενήσει και τον ιό. Είναι όντως καταπραυντικό ή πρόκειται για εικασίες εξαιτίας των οποίων, τελικά, με κάθε γουλιά επιβαρύνετε τον οργανισμό σας;    

Διαβάστε αν το αλκόολ κάνει καλό στην ανακούφιση από τον πονόλαιμό στο bovary.gr


Πηγή