Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σας όταν καταπιείτε μία τσίχλα

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει, έστω μία φορά κυρίως στην παιδική σας ηλικία, να σας λέει η μητέρα ή η γιαγιά όταν καταπίνατε την τσίχλα, ότι θα σας βρει μεγάλο κακό. Μπορεί να μην ήταν όμοιο με… τις 10 πληγές του Φαραώ, αλλά και μόνο η ιδέα ότι η τσίχλα που μόλις κατάπιες θα φράξει το έντερο σου (ή θα το κολλήσει), ενώ θα παραμείνει στο σώμα σου τουλάχιστον για 7 χρόνια, ήταν τόσο τρομακτική, που έφτυνες την τσίχλα στο καπάκι.

Αλήθεια, όμως, είχαν δίκιο η μαμά ή γιαγιά για το κακό που προκαλεί η κατάποση της τσίχλας; Μία απορία, που ενδεχομένως ανατρέχοντας στα παιδικά σου χρόνια, να σου έρχεται στη θύμηση. Αν σου συμβαίνει αυτό και για να μη μείνεις με την απορία, ανακαλύψαμε τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σου όταν καταπίνεις μία τσίχλα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094592273-0’); });

Εφτά χρόνια μέσα στο σώμα σου δεν μένει. Ωστόσο, λόγω των συστατικών που περιέχει, δεν είναι εύπεπτη και το σώμα δε μπορεί να τη χωνέψει εύκολα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παραμένει στο στομάχι σας. Κινείται σχετικά άθικτη μέσα από το πεπτικό σας σύστημα και αποβάλλεται στα κόπρανα.

Αν όμως, η κατάποση της τσίχλας γίνεται συχνά, τότε θα δημιουργήσετε σταδιακά πρόβλημα στο παχύ έντερο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή