Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το απίστευτο κόλπο για να βλέπετε καθαρά χωρίς γυαλιά! (βίντεο)

Έχετε μυωπία αλλά δεν θυμάστε πού έχετε αφήσει τα γυαλιά σας; Μήπως είχατε πρόσφατα κάποιο ατύχημα και τα γυαλιά σας έσπασαν;

Κανένα πρόβλημα! Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να δείτε καθαρά χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής!

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σφίξετε τη γροθιά σας, δημιουργώντας με το χέρι σας μια μικρή τρύπα, και να κοιτάξετε μέσα από αυτή με το ένα μάτι, καλύπτοντας το άλλο μάτι με το ελεύθερο χέρι.

Σύμφωνα με τον Δρ David Allamby, Χειρουργό Οφθαλμίατρο που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, το λεγόμενο «φαινóμενο της οπής καρφίτσας» (pinhole effect) παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Κίνα.

Το ανθρώπινο μάτι διαθέτει ένα φακό και εξειδικευμένους μύες που εξασφαλίζουν ότι το φως κατευθύνεται σωστά ώστε να βλέπουμε καθαρά. Στα άτομα με μυωπία, αστιγματισμό και συναφείς οφθαλμολογικές διαταραχές, ο «μηχανισμός» αυτός δεν λειτουργεί σωστά, γι’ αυτό η εικόνα είναι θολή.

Σχηματίζοντας με το χέρι μια μικρή τρύπα, το φως εστιάζεται στον αμφιβληστροειδή ώστε να αποκατασταθεί (προσωρινά τουλάχιστον) η όραση. Το «φαινόμενο της οπής καρφίτσας» μπορεί να επιτευχθεί επίσης εάν κλείσουμε ελαφρώς τα βλέφαρα.

Το φαινόμενο θεωρείται ότι λειτουργεί ακόμη και σε άτομα με 6 βαθμούς μυωπία! Δοκιμάστε το!

Δείτε κι αυτό:

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Το γρήγορο τεστ με το παράθυρο

Δείτε αν έχετε μυωπία, αστιγματισμό ή αχρωματοψία

Το πιο γρήγορο τεστ υπερμετρωπίας


Πηγή